OBITELJ NAJAVILA TUŽBU

Poznata liječnica umrla nakon liposukcije u privatnoj klinici u Zagrebu

Objavljeno, 11. listopada 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Dr. Dijana Ramić Severinac bila je jedna od osnivačica KOHOM-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Liječnica dr. Dijana Ramić Severinac preminula je nakon rutinskog estetskog zahvata kojem se podvrgla. U privatnoj klinici u Zagrebu bila je na estetskim korekcijama i liposukciji, umrla je od masovne embolije pluća.

Njezin suprug, stomatolog Igor Severinac, za portal Telegram najavio je tužbu protiv privatne zagrebačke bolnice jer je, smatra, osoblje grubo griješilo tijekom postoperativnog postupka. Vještak kojeg su angažirali zaključio je da se prije, tijekom i nakon operacije postupalo protivno pravilima medicinske struke.

Riječ je o Specijalnoj bolnici Arithera iz Zagreba, iz koje navode da je njihova pacijentica, koja je i sama bila liječnica, znala za sve moguće rizike. Napominju kako je to prvi smrtni slučaj u 23 godina dugoj povijesti njihovog rada.

Iz službenih podataka bolnice vidljivo je da je Dijana Ramić Severinac kolabirala u subotu 27. veljače, na dan kada su ju planirali pustiti kući. Tlak joj je bio izuzetno nizak. Njezin suprug tvrdi da je Dijana više puta gubila svijest, što je proizlazilo iz poruka koje je s njim razmjenjivala, piše Telegram.

PLUĆNA EMBOLIJA

Suprug također tvrdi kako su simptomi jasno ukazivali na to da je riječ o plućnoj emboliji, školski primjer, onako kako je literatura opisuje. Pad tlaka i povećanje pulsa uz anksioznost, uz činjenicu da je rađena liposukcija kod koje je vjerojatnost plućne embolije iznimno velika morali su potaknuti liječnike da reagiraju ranije, kaže on.

Oko 14 sati te nedjelje, dok je s djecom bio pred Merkurom, iz Arithere su ga nazvali i rekli da je Dijana umrla. Pala je u arest prilikom organizacije transporta i unatoč jednosatnom pokušaju oživljavanja nije spašena. Obdukcijom je potvrđeno da je umrla od masivne plućne embolije.

Ravnateljica Specijalne bolnice Arithera Arijana Hegediš Došen objašnjava kako je u ovom slučaju, koji je prvi u povijesti njihova postojanja, obdukcijom i nalazom potvrđen uzrok smrti bez implikacije liječničke pogreške, prenosi Telegram.

Dr. Dijana Ramić Severinac bila je uspješna obiteljska liječnica iz Zagreba i jedna od osnivačica Koordinacije liječnika hrvatske obiteljske medicine. Njezini kolege iz KOHOM-a kažu da je bila borac za prava pacijenata, ali i liječnika.


Tagovi: LIJEčNICA LIPOSUKCIJA UMRLA

NEDAVNO OBJAVLJENO