Poznata koprivnička tvrtka prodana stranim fondovima

Objavljeno, 30. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: VEMO TRADE / Pogon brzorastuće koprivničke tvrtke
AUTOR
Robert Mihaljević

Austrijski investicijski fond ACP i slovenski Alfi PE preuzeli su brzorastuću koprivničku tvornicu papirnatih vrećica Vemo trade.

Kako su danas priopćili, bili su posebno impresionirani operativnom izvrsnošću Vemo tradea i fokusom na usluge te se vesele daljnjem ubrzanju rasta koprivničke tvrtke. Čvrsto vjeruju u dugoročni potencijal poduzeća.

Koprivnički Vemo trade lani je imao 20,2 milijuna eura prihoda (28 posto više nego predlani) te neto dobit od 4,8 milijuna eura, što je čak 129 posto više nego pretprošle godine.

Vemo trade ima 115 zaposlenih (nešto više nego godinu ranije), a prosječna neto plaća je 1080 eura te je veća za desetak posto u odnosu na godinu ranije.

Osnivač tvrtke Jozo Vujeva iz Drnja kod Koprivnice povukao se prije par godina iz vlasničkih i upravljačkih struktura te je sve prepustio kćeri Josipi Jurić koja je dosad bila jedina vlasnica i na čelu tvrtke.

Premda novi vlasnici ne otkrivaju koliko su platili za preuzimanje Vemo tradea, u poslovnim krugovima spekulira se kako je riječ o 40-ak milijuna eura.

Prije zaključenja akvizicije, austrijska investicijska tvrtka Accession Capital Partners (ACP) sa sjedištem u Beču sklopila je partnerstvo sa slovenskom tvrtkom Alfi PE u kojem su dogovoreni detalji i cijena preuzimanja.


Tagovi: PRODANA VEMO TRADE

NEDAVNO OBJAVLJENO