NESLUŽBENE INFORMACIJE IZ STRANKE

Poznata imena na HDZ-ovoj listi, Hrg i Koren odbili ponudu

Objavljeno, 14. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: ŽUPANIJA / Premijer sa šefom županijskog HDZ-a Darkom Sobotom i županom Darkom Korenom
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatska demokratska zajednica iskristalizirala je listu u II. izbornoj jedinici koja obuhvaća istočni dio Zagreba, Sesvete, Vrbovec, Bjelovar i Koprivnicu.

Prema stranačkim izvorima, na listi koju će nositi šef Sabora Gordan Jandroković u prvih šest mjesta još će biti bivši predsjedničin savjetnik za branitelje Ante Deur, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman te šefovi županijskog HDZ-a u Bjelovaru i Koprivnici Miro Totgergeli i Darko Sobota.

Na listi nema saborskog zastupnika HDS-a i bivšega križevačkog gradonačelnika Branka Hrga koji je navodno odbio sedmu poziciju. U HDZ-u se priča kako je to mjesto kasnije ponuđeno županu Darku Korenu iz Mreže, ali i on tu ponudu, navodno, nije želio prihvatiti.

Prema posljednjim anketama, HDZ bi u II. izbornoj jedinici mogao osvojiti pet sigurnih mandata te je u lovu na šesti.

Branko Hrg, kako se čuje, ide na izbore s Bandićevim saborskim zastupnikom Željkom Lackovićem čiju nezavisnu listu podupire i varaždinski župan Radimir Čačić.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, prema istim izvorima, neće u izbornu utrku te će dati javnu potporu HDZ-ovoj listi.

No, nisu isključena ni iznenađenja jer se HDZ-ove liste službeno potvrđuju u ponedjeljak kada se sastaju Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke. Dotad, ovo su tek okvirna imena koja su načelno definirana na HDZ-ovu sastanku u subotu.


Tagovi: BRANKO HRG DARKO KOREN DRUGA JEDINICA HDZ LISTA

NEDAVNO OBJAVLJENO