ZAGONETNA OZLJEDA

Poznaniku držao nož pod grlom pa završio u bolnici zbog rane na trbuhu

Objavljeno, 24. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Rezale su se kobasice, pili gemišti, nož se stavljao pod grlo, krvi je bilo do koljena – tako je izgledao rusvaj u jednom virovitičkom kafiću oko 21 sat. A sve je počelo s alkoholom još oko podneva na jednom drugom mjestu.

Za krvavi nered u kafiću u siječnju ove godine bili su prijavljeni Franjo, Ivan i Nedeljko, ali potonji je nakon suđenja oslobođen svake krivnje.

Što se dogodilo? Prema onome što piše u presudi prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici, Franjo je u jednom času došao do šanka i poznaniku Nedeljku stavio lovački nož pod vrat.

Potom mu je okrenuo glavu prema Ivanu koji ga je snažno pogodio šakom u nos srušivši ga na pod. Zanimljivo, Franjo je zbog toga kažnjen sa 740 kuna, a Ivan mora platiti 592 kune. Primjerena kazna? Procijenite sami.

Franjo se vadio da to nije učinio i da nema pojma o ničemu, ali pokopalo ga je svjedočenje konobarice Tihane.

Konobarica pobjegla

“Vidjela sam kako je Franjo prišao Nedeljku i stavio mu veliki nož pod grlo. Uplašila sam se i pobjegla iz kafića. Kad sam se nakon minutu-dvije vratila, vidjela sam Nedeljka kako bespomoćno leži na podu, a iznad njega stajao je Ivan”, ispričala je Tihana.

No, dogodilo se tu još nešto zanimljivo, što se tijekom sudskog postupka nije uspjelo razjasniti. Franjo je, naime, zbog ubodne rane trbuha završio u bolnici gdje je na liječenju proveo pet dana.

“Prišao sam do šanka i onda odjednom izgubio svijest i pao. Nisam držao nož Nedeljku pod grlom. Kad sam došao do sebe, krvario sam iz trbuha, pa sam ranu pritiskao rukom”, rekao je Franjo.

Za to ozljeđivanje prvotno je bio optužen Nedeljko kojeg se tereti da je u naguravanju Franji zavrnuo ruku pa se ovaj ozlijedio nožem kojeg je držao. No, ispostavilo se da se to nije tako dogodilo.

Sud je na koncu Nedeljka posve oslobodio krivnje, a Franjina ozljeda ostala je misterij.


Tagovi: GRLO KAFIC NOZ PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO