Poznanici mu posudili 4 milijuna kuna, ‘majstor’ ih potrošio u kladionici!

Objavljeno, 07. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je uhitila muškarca (32) koji je od poznanika posudio čak 4 milijuna kuna te ih uglavnom potrošio u sportskim kladionicama.

Terete ga za kazneno djelo prijevare, a sve se dogodilo na području Međimurja unatrag par godina. Nakon što nije vratio novac poznanici stari 33 i 44 godine odlučili su ga prijaviti policiji.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 32-godišnjak s područja općine Sv. Juraj na Bregu, počinio kaznena djela prijevare i davanja lažnog iskaza.

Naime, sumnja se kako je kroz duže razdoblje u više navrata lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem oštećenih (33-godišnjaka i 44-godišnjaka) u zabludu od njih pozajmio nešto manje od 4 milijuna kuna. Pozajmljeni novac osumnjičeni je potrošio za osobne potrebe i klađenje putem kladionica.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je u rujnu lani na referadi za izdavanje osobnih iskaznica Policijske uprave međimurske, dao lažnu izjavu kako je izgubio osobnu iskaznicu da bi se potom u srpnju ove godine, tom „izgubljenom“ osobnom iskaznicom, prijavio u jednom pansionu na području Varaždina.

Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske”, izvijestili su danas iz policije.


Tagovi: 4 MILIJUNA KLADIONICA MEđIMURJE POSUDILI

NEDAVNO OBJAVLJENO