Povoljna gradilišta za mlade obitelji u Koprivnici pun pogodak

Objavljeno, 23. travnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Na Podolicama se gradi i nova osnovna škola sa sportskom dvoranom
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradske vlasti nastavljaju s prodajom gradilišta za mlade obitelji po iznimno povoljnim uvjetima. Nedavno su, tako, na natječaju ponuđene nove parcele u Ulici Ivice Hiršla.

Odluka je donesena u cilju poticanja demografske obnove, urbane regeneracije naselja te smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima. Ponuđena su tri gradilišta, svako površine oko 840 četvornih metara, a početne cijene su blizu 300.000 kuna.

No, te će se cijene putem natječaja umanjiti prema ostvarenim bodovima sukladno kriterijima. Pravo podnošenja zahtjeva imaju osobe mlađe od 45 godina koje nemaju zadovoljavajući stambeni prostor. Odnosno, za samca minimalno 40 kvadrata, a za svakog sljedećeg člana još 15 kvadrata.

Za uređenje novih građevinskih parcela u Ulici Ivice Hiršla (blizu Cinderišća i Starogadske) grad će iz proračuna ukupno izdvojiti više od milijun kuna s pdv-om. Za zemljišta namijenjena mladim obiteljima vlada golem interes pa se može zaključiti kako je ta mjera pun pogodak gradskih vlasti.

Od prosinca 2020. godine prodano je ukupno 11 gradilišta u Vinogradskoj ulici na području Podolica, u kvartu u kojem ubrzano niče i nova zgrada osnovne škole sa sportskom dvoranom. Zemljišta su se prodavala po početnim cijenama koje su dosezale i 150.000 kuna.

No, na njih se moglo ostvariti do 80 posto popusta. Obitelji s najviše boodova, tako, parcele su kupovali za 40-ak tisuća kuna.

Uz to, Grad radi i na proširenju stambene zone Cerine, kod Gradskih bazena, gdje bi uskoro moglo biti uređeno otprilike 20 gradilišta. Zato se gradi i produžetak pristupne prometnice pokraj Gradskih bazena, a radovi će ukupno stajati oko 800.000 kuna s pdv-om.

Prva gradilišta za obiteljske kuće u novoj stambenoj zoni već su prodana, a nova bi u prodaju putem javnog natječaja trebala krenuti idućih mjeseci. U Gradskoj upravi potvrđuju kako je pet parcela prodano po cijenama većim od 400 kuna za četvorni metar, koliko je iznosila početna cijena na natječaju.

Grad je odabrao i tvrtku koja je izraditi projekte za novo proširenje zone Cerine, za što će izdvojiti oko 108.000 kuna s pdv-om.


Tagovi: GRADILIšTA GRADILIšTE MLADE OBITELJI ZEMLJIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO