Povjerenstvo za sukob interesa raspravljalo o šefu hrvatskih vatrogasaca

Objavljeno, 02. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH
AUTOR
Robert Mihaljević

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković (SDP) bio je tema sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Hrvatska vatrogasna zajednica od ove je godine postala središnji državni ured za vatrogastvo, a Tucaković je automatski postao i državni tajnik. Dakle, dužnosnik koji ima obvezu podnošenja imovinske kartice.

Zato je Tucaković od Povjerenstva zatražio mišljenje o tome smije li i dalje biti član ispitnog povjerenstva za polaganje stručnih ispita iz područja zaštite od požara te može li za to primati naknadu.

Povjerenstvo tumači kako je riječ o povremenim poslovima, i to edukacijskoj djelatnosti za čije obavljanje nije potrebno njihovo prethodno odobrenje.

NEMA IMOVINSKE KARTICE

Nema zapreke da Tucaković bude član ispitnog povjerenstva za polaganje stručnih ispita iz područja zaštite od požara te da prima naknadu, ali prihode je dužan prijaviti u imovinskoj kartici, zaključuje Povjerenstvo.

Imovinska kartica Slavka Tucakovića još nije javno dostupna na internetskim stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Zanimljivo je kako je on jedini državni tajnik iz redova SDP-a u Vladi koju vodi HDZ-ov premijer. Hrvatska vatrogasna zajednica, naime, središnji je državni ured Vlade RH.

Na prošlim lokalnim izborima Tucaković je bio SDP-ov kandidat za koprivničko-križevačkog župana.


Tagovi: DRžAVNI TAJNIK POVJERENSTVO SLAVKO TUCAKOVIć SUKOB INTERESA VATROGASNI ZAPOVJEDNIK

NEDAVNO OBJAVLJENO