Potvrđeno: od 5. rujna jednosmjenska nastava u dvije škole u Koprivnici

Objavljeno, 23. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRJVNICA / Gradonačelnik Mišel Jakšić u novoj osnovnoj školi Podolice
AUTOR
Redakcijski tekst

Od 5. rujna počinje se uvoditi jednosmjenska nastava u osnovnim školama na području Koprivnice.

Kako doznajemo, učenici nove Osnovne škole Podolice i OŠ Đure Estera od 5. rujna, prvog dana nove školske godine, kreću samo u jutarnju smjenu. To će biti veliko olakšanje za učenike, nastavnike i roditelje.

U ponedjeljak će Gradsko vijeće Koprivnice zbog toga morati potvrditi izmjene statuta OŠ Đure Estera kojima se predviđa jednosmjenska nastava te potvrditi novi statut OŠ Podolice. Važna vijest je i da je sve spremno za početak nastave 5. rujna u novoizgrađenoj školi na Podolicama.

Jednosmjenska nastava u Osnovnoj školi Antuna Nemčića Gostovinskog uvest će se od iduće školske godine. Kad je riječ o navjećoj gradskoj školi, OŠ Braće Radić, sve će ovisiti o dinamici provedbe Nacionalnog programa oporavka i otpornosti kojim se predviđa i novac za gradnju škola.

Gradske su vlasti bliže rješenju dogradnje postojeće zgrade OŠ Braće Radić kako bi se i tamo već u rujnu 2023. godine uvela jednosmjenska nastava. No, sve će ovisiti o operativnoj provedbi NPOO-a koji je i dalje velika nepoznanica.


Tagovi: đURO ESTER JEDNOSMJENSKA NASTAVA OSNOVNA šKOLA PODOLICE

NEDAVNO OBJAVLJENO