POGODOVANJE PRIPUZU

Potvrđena nova optužnica protiv počasnoga građanina Đurđevca

Objavljeno, 30. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Grad Đurđevac (Lacković s počasnim građaninom Đurđevca Bandićem)
AUTOR
Redakcijski tekst

Potvrđena je nova optužnica protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića, hrvatskog kralja otpada Petra Pripuza i bišveg šefa Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića Kikaša.

Njih se tereti da su u zbrinjavanju smeća pogodovali Pripuzovoj tvrtki koja je za taj posao trebala dobiti više od šest milijuna kuna, a na koncu je naplaćeno oko četiri milijuna.

Premda su vještaci u međuvremenu utvrdili kako je to bila realna cijena zbrinjavanja, Uskok u optužnici tvrdi kako se pogodovalo Pripuzu jer je posao zbrinjavanja otpada s Jakuševca moga obaviti i Zagrebački holding. No, Ljubičić to nije ni pokušao provesti, pa je s Bandićem optužen za pogodovanje Pripuzu.

Na koncu je Pripuzovo poduzeće dobilo posao zbrinjavanja otpada u žurnom postupku i bez javnog nadmetanja premda za to, upozoravaju u Uskoku, nije bilo nikakve potrebe.

Sumnja se i kako su uvjeti za zbrinjavanje otpada kasnije bili prilagođeni tehnničkim mogućnostima Pripuzove tvrtke i dozvolama koje je ona tog časa posjedovala.

Inače, Milan Bandić – unatoč brojnim sudskim procesima – u travnju ove godine proglašen je počasnim građaninom Đurđevca. I to na inicijativu saborskog zastupnika s njegove liste Željka Lackovića.


Tagovi: MILAN BANDIć OPTUZNICA PETAR PRIPUZ

NEDAVNO OBJAVLJENO