Potvrđen slučaj trovanja pićem u kafiću! Čeka se što će reći policija i Coca-cola

Objavljeno, 07. studenoga 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Robert Mihaljević

Potvrđen je prvi slučaj teške ozljede jednjaka nakon ispijanja bezalkoholnog pića!

Društvene mreže ovih su dana zatrpane uznemirujućim porukama u kojima se upozorava ljude da ne konzumiraju pića koja puni Coca-cola. Uglavnom se spominje njihov brand mineralne vode Romerquelle, a ta se voda puni u Austriji.

Kako piše Index, u KBC-u Rijeka su upravo potvrdili jedan slučaj trovanja. 

“U KBC-u Rijeka je zaprimljena na bolnički odjel jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka. Njezino medicinsko stanje je trenutno stabilno te se nastavljaju indicirani dijagnostičko-terapijski postupci.

Odmah tijekom javljanja u ustanovu i obrade u Objedinjenom bolničkom hitnom prijemu koja je prethodila hospitalizaciji izvršena je prijava nadležnim istražnim organima policije”, poručili su iz KBC-a Rijeka. 

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije potvrdili su za Novi list da im danas na analizu stižu prvi uzorci sokova i mineralne vode renomiranog svjetskog proizvođača. Bočice s pićem uzete su u riječkim kafićima. 

Stručnjaci će potom provjeriti njihovu potencijalnu kontaminiranost. O svemu će se tijekom današnjeg dana oglasiti i iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Brojni mediji još jučer su zatražili očitovanje od Coca-cole, ali iz kompanije i dalje šute o slučaju koji je uznemirio cijelu hrvatsku javnost. Zasad nije poznato je li problem s pićima nastao u Coca-colinoj punionici u Hrvatskoj ili tijekom manipuliranja istim pićima u ugostiteljskim objektima.


Tagovi: COCA-COLA JEDNJAK KISELINA POLICIJA RIJEKA TROVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO