Potrošači zbunjeni: Zašto Fante iz Konzuma i Pevexa imaju različitu boju

Objavljeno, 19. siječnja 2024. Vijesti
# Foto: HALO, INSPEKTORE / Fante imaju različitu boju
AUTOR
Redakcijski tekst

Mnogo potrošača već dulje primjećuje razlike u okusu i boji proizvoda Coca Cole.

Na fotografiji su Fante kupljene u Konzumu i Pevexu. Jedna je domaća, proizvedena u Hrvatskoj, a druga iz uvoza.

“Kao što vidite, boje nisu iste. Zašto, ako je isti proizvod? Znači li to da razne zemlje imaju raznu recepturu ili dodaju više, odnosno različite boje? Zašto su različite slatkoće ili nisu slično gazirani? Otkud razlike”, pitaju se u “Halo, inspektore“.

Odgovor su odlučili potražiti i u Coca-coli HBC Hrvatska, a iz tvrtke kažu kako su svi sastojci koje u proizvodnji Fante koristi Coca-Cola HBC Hrvatska dostupni na deklaraciji proizvoda prema važećim zakonskim propisima.

“Postoje različite formulacije ovog proizvoda, što ovisi o tržištu te navikama i preferencijama potrošača, stoga se i intenzitet boje razlikuje ovisno o udjelu određenih sastojaka.

Fanta iz Konzuma i Pevexa / Foto: Halo, inspketore

Manji ili veći intenzitet boje ne znači da piće nije ispravno za konzumaciju, no potrošači nam se svakako mogu javiti” odgovorila je za “Halo, inspektore” šefica za komunikacije hrvatske Coca-cole Maja Frković.

Prema podacima do kojih je došao portal Danica, predlani se prodalo 19,3 milijuna litara Coca-cole u Hrvatskoj. To znači kako se svaki dan u našoj zemlji popilo oko 53.000 litara Coca-cole.

Na drugome je mjestu u Coca-colinoj prodaji predlani bila Fanta s 3,1 milijun prodanih litara. Dakle, svaki se dan u našoj zemlji popije oko 8500 litara Fante.

Po godišnjoj prodaji Coca-coline divizije u Hrvatskoj slijede Schweppes s 2,8 milijuna litara, voda (Romerquelle) s 2,44 milijuna litara, Fuzetea (1,1 milijun litara), Sprite (1,06 milijuna litara).


Tagovi: BOJA COCA-COLA FANTA

NEDAVNO OBJAVLJENO