Potresna scena: nesretni konj se srušio pod teretom drva!

Objavljeno, 24. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: PRIJATELJI ŽIVOTINJA / Konj se srušio u mjestu Podgarić kod Garešnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Mučan slučaj zlostavljanja životinja u mjestu Podgarić između Čazme i Garešnice.

Kako javljaju iz udruge “Prijatelji životinja”, jedan je konj pao pod teretom drva u Podgariću, a mladić je drugoga konja, također pretovarenog, mlatio granom.

“Znamo da je fotografija mučna… I mi smo duboko potreseni otkako smo primili informacije o monstrumu koji je zlostavljao konja na slici (i još jednog), no molimo vas da reagirate na svaki slučaj korištenja konja za izvlačenje drva iz šuma i nazovete policiju ako naiđete na prizor mučenja životinja!

Podnijeli smo jutros prijavu policiji i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je jučer u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih. Svjedokinja, koja je slučajno naišla na šokantan prizor dok je išla brati gljive, kod Garić grada na cesti zatekla je mladića koji je tjerao konje da na leđima nose drva.

Težina drva bila je toliko velika da nisu mogli hodati. Jedan konj srušio se pod teškim teretom, dok se u blizini nalazio i drugi pretovareni konj koji nije mogao krenuti pa ga je mladić tukao granom.

Brutalnim postupanjem prema konjima zasad nepoznata osoba počinila je kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, za što je predviđena kazna zatvora do dvije, odnosno tri godine ako je kazneno djelo počinjeno iz koristoljublja, a zlostavljana životinja oduzima se.

Zlostavljač je počinio i prekršaj protiv javnog reda i mira jer je zlostavljao životinje na javnom mjestu, za što je propisana novčana kazna u iznosu od 200,00 do 1000,00 eura. Slučaj ćemo prijaviti i Državnom inspektoratu.

Zakonom o zaštiti životinja zabranjeno je korištenje kopitara i za izvlačenje trupaca iz šuma i za iznošenje ogrjevnog drva, osim u teško pristupačnim područjima”, objavili su u petak Prijatelji životinja.


Tagovi: DRVA KONJ PODGARIć SRUšIO SE žIVOTINJE ZLOSTAVLJANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO