Potraga za banditom (43) koji je vozilom naletio na policajca, pomagač uhićen

Objavljeno, 05. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je muškarca (37) zbog osnovane sumnje u počinjenje teške krađe te je, nakon ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega i prvookrivljenika (43) koji je u bijegu.

Postoji osnovana sumnja da je stariji zajedno s mlađim počinio kazneno djelo teške krađe te da je stariji sam počinio kazneno djelo “teškog ubojstva u pokušaju na štetu policijskog službenika”.

“Osnovano se sumnja da su u ponedjeljak oko 3.15 sati u Mihovljanu u Zagorju dovezli se do bankomata te izazvali eksploziju. Nakon što su policijski službenici intervenirali i zatražili od prvookrivljenika da legne na pod, on se oglušio i vozilom krenuo prema policajcu te ga podigao na poklopac automobila i tijekom vožnje odbacio na kolnik.

Policijski službenik zadobio je tjelesne ozljede, a prvookrivljenik se osobnim vozilom udaljio s mjesta događaja te je u bijegu. Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv prvookrivljenika i drugookrivljenika. 

Očevid događaja u Mihovljanu je u ponedjeljak provela dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu s policijskim službenicima i istražiteljima PU krapinsko-zagorske zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog ubojstva u pokušaju i teške krađe”, navode zagrebački tužitelji.


Tagovi: AUTOMOBILOM NA POLICAJCA BANKOMAT POTRAGA RAZBOJNICI ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO