Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić podnio ostavku!

Objavljeno, 05. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Potpredsjednik Vlade Zdravko Marić na nedavnoj konferenciji u Podravki
AUTOR
Redakcijski tekst

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić podnosi ostavku i napušta Vladu!

Bombu iz Banskih dvora ekskluzivno otkriva Dnevnik Nove TV koji će detalje otkriti u večernjim vijestima u 23.40 sati u utorak.

Objavila je to novinarka Nove TV Sabina Tandara Knezović upravo na Twitteru. O svemu je obaviješten premijer.

“Ministar financija Zdravko Marić, ekskluzivno doznaje DNEVNIK NOVE TV, na vlastiti zahtjev odlazi iz @VladaRH O svemu je obavijestio premijera @AndrejPlenkovic Više doznajte u VEČERNJIM VIJESTIMA @novahr u 23:40″, napisala je Sabina Tandara Knezović.

Nedavno je otkriveno kako je Marić boravio s obitelji u lipnju 2019. godine u luksuznom hotelu Bellevue u Malom Lošinju. Smještaj za dvije odrasle osobe i dvoje djece tada je, otkriva portal Oštro, platio 291.20 eura (2153 kuna) za noć, što predstavlja tri puta nižu cijenu od uobičajene za to razdoblje u godini. 

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je predmet protiv Marića kako bi ispitalo okolnosti njegova boravka u hotelu Bellevue.

S druge strane, Zdravko Marić se često spominjao u kontekstu sukoba interesa u aferi Agrokor, a sve se glasnije spekulira kako bi Hrvatska mogla izgubiti arbitražu u Washingtonu koju je pokrenuo vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

U jeku afere Agrokor otkriveno je kako se Marić kao bivši mrenadžer tvrtke, a tada kao član Vlade, tajno sastajao s Todorićem, premda je to on sam prešućivao.

Što se doista krije iza njegova naglog odlaska iz Vlade, pokazat će dani koji su pred nama.


Tagovi: NOVA TV OSTAVKA VLADA ZDRAVKO MARIć

NEDAVNO OBJAVLJENO