VEĆ IH JE DESET

Potpisani ugovori: tri nova investitora ulaze u gradske poslovne zone

Objavljeno, 20. siječnja 2020. Financijer
# Foto: Grad Koprivnice / Gradonačelnik MIšel Jakšić i direktorica Mavika Maja Kišiček
AUTOR
Robert Mihaljević

Tri nove tvrtke potpisale su u ponedjeljak ugovore o preuzimanju zemljišta u poslovnim zonama u Koprivnici.

Riječ je o koprivničkim tvrtkama Mavik i Osnova te Akropoli iz Virja. Njima je u poslovnim zonama odobreno pravo građenja po cijeni od 1,01 do 1,10 kuna za kvadrat prvih 48 mjeseci, a parcele su površine oko 4000 četvornih metara.

Nakon što je ljetos na Gradskom vijeću usvojen cijeli paket mjera s brojnim pogodnostima za investitore, u poslovne zone Dravska i Radnička stiže čak deset poduzetnika.

STIŽE I SILENS

Mavik će u Dravskoj izgraditi prodajno-skladišni objekt za željezariju i sve što je potrebno za gradnju, stanovanje i vrtne radove. Tvrtka Osnova pak u Dravskoj gradi veću građevinu za skladištenje radnih strojeva i opreme za izvođenje građevinskih radova.

Akropola iz Virja dolazi u poslovnu zonu Radnička uz Podravsku magistralu. Riječ je o građevinskoj tvrtki čiji su osnivači koprivnički poduzetnici Krešimir Kopričanec i Nebojša Putniković te virovski poslovni čovjek Krešo Hasan.

Jakšić i čelnik Akropole Krešo Hasan / Foto: Grad Koprivnica
Gradonačelnik i Božidar Martinaga / Foto: Grad Koprivnica

Ugovore su u ponedjeljak potpisali gradonačelnik Mišel Jakšić te čelni ljudi Mavika Maja Kišiček, Osnove Božidar Martinaga i Akropole Krešo Hasan.

U poslovnu zonu Dravska dolazi i tvornica obuće Silens iz Koprivnice u kojoj je zaposleno oko 110 radnika. Silens se odlučio iseliti iz poslovnog kompleksa u Marfoskoj u središtu grada u kojem je u zakupu.

PREPARATI S KANABISOM

Zemljište je nedavno kupio i zagrebački poduzetnik Kristijan Krezić. On je putem svojeg poduzeća Krezić d.o.o. za 3,8 milijuna kuna kupio čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska.

U Dravskoj bi, kako najavljuje Krezić, mogao biti pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan, s kojom Krezić poslovno surađuje. Spominje se i proizvodnja dijelova za montažne kuće te posebnih plovila za spašavanje.

Gradonačelnik je ranije potpisao ugovore s čelnim ljudima koprivničkih poduzeća Ligo grupa i Superprint Goranom Kostanjevcem i Božidarom Vrabeljom, koji su dobili pravo građenja u poslovnoj zoni u Dravskoj.

U listopadu je potpisan ugovor s vlasnicima Pobisa Borisom Poljakom, Auto Lorisa Danijelom Zelenkom te Auto logistike Karlom Babićem.


Tagovi: DRAVSKA INVESTITORI POSLOVNE ZONE UGOVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO