POČINJU RADOVI NA AGLOMERACIJI

Potpisan ugovor! Kreće najveći komunalni projekt u povijesti Koprivnice

Objavljeno, 18. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ugovor su potpisali Zdravko Petras i Mirko Habijanec
AUTOR
Redakcijski tekst

U proljeće počinje izgradnja kanalizacijske mreže u devet naselja kod Koprivnice u sklopu megaprojekta aglomeracije, a radovi su teški 188 milijuna kuna s pdv-om.

Posao je dobio križevački Radnik koji je bio jedini ponuditelj. Ugovor su u ponedjeljak potpisali direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras i predsjednik uprave Radnika Mirko Habijanec.

Na svečanom potpisivanju ugovora u Koprivnici sudjelovali su gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, župan Darko Koren i zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Kanalizacijski sustav izgradit će se u naseljima Sigetec, Hlebine, Drnje, Botovo, Torčec, Đelekovec, Imbriovec, Subotica Podravska i Rasinja. Rok za izvođenje radova su 34 mjeseca. Dakle, do kraja 2023. godine.

Većinu plaća Europska unija

“Izgradit će se 75,5 kilometara kanalizacijske mreže, 27 crpnih stanica, 2400 kanalizacijskih priključaka i 1425 vodovodnih priključaka”, otkrio je Zdravko Petras.

Petras navodi kako će se u idućih 30 dana odabrati i izvoditelj radova na koprivničkom dijelu aglomeracije. I tu je jedinu ponudu dao križevački Radnik, a ona za građevinske radove iznosi 265 milijuna kuna s pdv-om. Dodatni radovi stoje još oko 13 milijuna kuna.

Davor Vukmirić, Mišel Jakšić, Zdravko Petras, Mirko Habijanec i Darko Koren na današnjoj svečanosti / Foto: DANICA.HR

Aglomeracija Koprivnica stajat će ukupno oko pola milijarde kuna. Europska unija osigurava bespovratnih 355 milijuna kuna s pdv-om, a ostatak plaćaju Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša, Grad Koprivnica, Koprivničke vode i okolne općine.

Župan Darko Koren otkrio je kako će se u sufinanciranje uključiti i Županija kako bi pomogla općinama koje imaju slabije fiskalne kapacitete.

Natječaji za Križevce i Đurđevac

Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je kako je riječ o najvećoj komunalnoj investiciji u povijesti Koprivnice zahvalivši svima koji su doprinijeli da se projekt konačno ostvari.

Čelni čovjek Radnika Mirko Habijanec potvrdio je kako se njegova tvrtka javila i na natječaje za aglomeracije u Križevcima i Đurđevcu, gdje su njihove ponude također najpovoljnije.

Potvrdio je kako Radnik ima dovoljno resursa – strojeva, kooperanata i radnika – da izgura sve te projekte zajedno teške milijardu kuna s pdv-om.

“Sigurno je da će biti novog zapošljavanja i da ćemo angažirati lokalne tvrtke na tim radovima”, rekao je Habijanec.


Tagovi: AGLOMERACIJA KANALIZACIJA UGOVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO