ZA SVAKU POHVALU

Postavljen uređaj na kojem se ulje, ocat, deterdžent i šampon kupuju u rinfuzi

Objavljeno, 28. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ČISTOĆA RIJEKA
AUTOR
Redakcijski tekst

Domaća ulja i ocat, šamponi i deterdženti – sve se to može kupiti u rinfuzi, na posebnom uređaju koji je nedavno Čistoća Rijeka postavila u svojim prostorijama.

Svi se proizvodi prodaju na decilitre. Jednostavno je: dođete do uređaja nazvanog Bert, ponesete sa sobom ambalažu, ubacite kovanice i odaberete željeni proizvod.

Ekstradjevičansko maslinovo ulje stoji 80 kuna litra, bučino ulje 70 kuna, jabučni i vinski ocat po deset kuna, a alkoholni ocat sedam kuna.

Biodeterdžent za pranje rublja može se kupiti za 45 kuna litra, biološko višenamjensko sredstvo za čišćenje 40 kuna, biodeterdžent za pranje suđa 35 kuna te biošampon za kosu na bazi lavande za 170 kuna.

Riječ je o domaćim proizvodima visoke kvalitete. Maslinovo ulje je s Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Ogresta iz Istre, bučino s OPG-a Palatinuš iz okolice Bjelovara, a ocat je iz Virovitice.

Deterdženti su također ekološki, poduzeća iz okolice Rijeke, a šamponi su od prirodnih sastojaka lavande.

U riječkoj komunalnoj tvrtki kažu ako je cilj ovog uređaja podizanje ekološke svijesti građana. Smanjuje se potrošnja plastike kao ambalaže i promoviraju ekološki domaći proizvodi.

Uređaj Bert u kojem se domaći proizvodi kupuju u rinfuzi / Foto: Čistoća Rijeka


Tagovi: RIJEKA RINFUZA šAMPON ULJE UREđAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO