NIJE NOSIO UTRŽAK U BANKU

Poslovođa kafića ‘maznuo’ 85.600 kn pa rekao da su mu novac ukrali

Objavljeno, 17. veljače 2020. Vijesti
# Foto: SUPERNOVA / Kafić Leggiero / Ilustracija
AUTOR
Redakcijski tekst

Konobar i zamjenik voditelja poznatog kafića optužen je da je iz lokala pronevjerio 85.600 kuna te lažno prijavio da mu je netko provalio u automobil i uzeo taj novac.

Dino Č. iz Bjelovara radio je u kafićima Leggiero u zagrebačkom centru Supernova, a ustanovljeno je kako od 6. do 13. kolovoza nije nosio dnevni utržak u banku, premda je za to bio zadužen.

Nakon kaznene prijave policije, protiv njega podignuta je pravomoćna optužnica, a ovih mu je dana sud u Bjelovaru naložio da poslodavcu vrati 85.600 kuna i plati mu oko 15.000 kuna parničnih troškova.

Dino sve opovrgava i tvrdi kako mu je netko provalio u automobil u noći na 14. kolovoza te mu uzeo sav novac koji je spremao od utrška iz dva kafića Leggiero.

O tome je ujutro obavijestio policiju i odmah podnio prijavu za krađu protiv nepoznatog počinitelja. No, policija, žali se Dino, nije po tome ništa učinila, već je obrađivala njega za kazneno djelo pronevjere.

Poslovođa koji je u to doba bio na godišnjem pa ga je Dino mijenjao otkrio je kako mu je Dino u više navrata prepričavao svoje probleme s kockom. Nakon nestanka novca, nazvao je njegova oca koji mu je rekao da Dinu nije prvi put.

Već je to jednom učinio, pa mu je otac iz Bjelovara slao novac da ga vrati, prepričava poslovođa Leggiera razgovor s optuženikovim ocem.


Tagovi: KAFIC KONOBAR KRAđA LEGGIERO PRONEVJERA UTRžAK

NEDAVNO OBJAVLJENO