INCIDENT U KONTEJNERU

Poslovođa brutalno pretukao radnika na gradilištu, mora mu platiti odštetu

Objavljeno, 10. listopada 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Poslovođa gradilišta Alen brutalno je pretukao radnika Mattea pa mu mora platiti odštetu od 26.200 kuna i 10.600 kuna parničnih troškova, odlučio je ovih dana Općinski sud u Bjelovaru.

Prema presudi, Alen je u kontejneru u kojem su radnici spavali na gradilištu Mattea nokautirao udarivši ga dvaput šakom u lice. Kad je pao na pod, nogama ga je gazio po glavi.

“Zadobio je tjelesne ozljede u vidu višekomadnog prijeloma nosnih kosti s pomakom, nagnječenje lijeve strane donje čeljusti i slomljenog zuba”, navodi se u presudi.

Alen se na sudu branio kako to nije istina. Priznaje da je došlo do fizičkog kontakta, ali opovrgava da bi on ozlijedio radnika za kojeg veli da je problematičan i da se prije toga sukobio s dvojicom radnika.

Plaća 3100 kuna

No, nakon saslušanja svih svjedoka i sudsko-medicinskog vještaka, Općinski sud usvojio je Matteovu tužbu te mu dosudio odštetu za ozljede, pretrpljenje boli i izgubljenu zaradu.

Inače, riječ je o radnicima s područja Pakraca koji su radili na gradilištu na terenu i spavali u kontejnerima. Matteo je bio prijavljen na neto plaću od 3100 kuna, pa mu je dosuđena izgubljena dobit na koncu niska.

Matteo je, inače, u tužbi naveo i kako je zbog straha odlazio psihijatru jer je Alen “čovjek koji je bio u zatvoru zbog silovanja, sada je na uvjetu, a nakon incidenta je zbrisao iz Hrvatske”.

Alen je upozorio kako je to obična izmišljotina zbog koje će protiv njega “pokrenuti postupak radi kaznenog djela klevete, budući da je za klevetu saznao danom primitka tužbe”.


Tagovi: ODSTETA PRETUKAO RADNIKA

NEDAVNO OBJAVLJENO