OŠTRA KRITIKA PLENKOVIĆU

Poslodavci ogorčeni na Vladu: Povećanje minimalne plaće uništit će mnoge tvrtke

Objavljeno, 01. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR / Nekadašnji pogon čakovečkog MTČ-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja izjavila je kako bi Vladina nerazumna politika povećavanja minimalnih plaća mogla dovesti do gašenja nekih industrija.

Vlada je na sjednici u četvrtak minimalnu plaću od 1. siječnja povećala na 3250 kuna, odnosno 8,3 posto. U zadnje tri godine riječ je o 30-postotnom povećanju.

“Koja to industrija može podnijeti? Naravno, referiram se na tekstilnu, drvnu, kožnu industriju. Ako želimo uništiti te industrije u svrhu predizbornih kampanja i populističkih mjera da bi se dodvorili biračima, samo neka izvole”, kaže Deranja za portal Lider.

Gordana Deranja, čelnica Hrvatske udruge poslodavaca / Foto: HUP

Tumači kako je podizanje plaća u javnom sektoru, a da ništa ne poduzimaju kako bi bili učinkovitiji, loš potez. Tom ludilu da svi dobivaju veće plaće jednom treba stati na kraj jer privatni sektor to više ne može pratiti, upozorava šefica HUP-a.

“Imamo neodrživ mirovinski sustav, katastrofalnu javnu upravu, enormni broj javnih službenika, Zakon o radu koji se odnosi samo na radničku klasu… Dokad više”, tumači za Deranja za Lider


Tagovi: GORDANA DERANJA PLAćE POSLODAVCI

NEDAVNO OBJAVLJENO