Član uprave Podravke Ivan Ostojić novi je predsjednik Nadzornog odbora

Objavljeno, 25. listopada 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Uprava Podravke - Ljiljana Šapina, Davor Doko, Milan Tadić i Ivan Ostojić
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravkina tvrtka ima novi nadzorni odbor i novog predsjednika NO-a, a promjene su evidentirane u registru Trgovačkog suda.

Tako je novi predsjednik Nadzornog odbora rovinjske Mirne postao član uprave Podravke Ivan Ostojić. On je ušao u NO umjesto HDZ-ove članice Podravkine uprave Ljiljane Šapina koja je napustila to tijelo.

Ostojić je, dakle, novi šef NO-a, a dosadašnja čelnica Ivana Širić imenovana je za njegovu zamjenicu u NO-u. Treći član NO-a Mirne je radnički predstavnik Evelino Marić.

Mirna je, inače, lani ostvarila 75 milijuna kuna prihoda, što je pad od 12 posto. Gubitak je pritom iznosio čak 18,3 milijuna kuna i bio je veći za oko 7 milijuna kuna u usporedbi s predlani.

Podravka je ovih dana provela istiskivanje malih dioničara iz Mirne pa sad kontrolira 100 posto vlasništva. Nakon tog poteza, moguće je da Mirna izgubi pravnu osobnost te se utopi u matičnu Podravku.

To bi olakšalo prodaju vrijedne imovine – nekretnina na atraktivnoj poziciji na obali – o čemu se naveliko priča zadnjih mjeseci. U skladu s odlukom glavne skupštine Mirne, malim dioničarima isplaćeno je 8,40 kuna po dionici.


Tagovi: IVAN OSTOJIć MIRNA ROVINJ NADZORNI ODBOR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO