PREŠAO NA SUPROTNU STRANU CESTE

Poništili mu vozačku jer je stalno bio pijan. No, opet je pio i vozio…

Objavljeno, 29. veljače 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Branko (64) iz okolice Ludbrega pijan je skrivio prometnu nesreću na državnoj cesti između Varaždina i Trnovca lani u listopadu oko 21.15 sati. Napuhao je 1,71 promil alkohola.

Ovih je dana proglašen krivim i kažnjen s 15 dana zatvora, novčanom kaznom od 11.300 kuna te zabranom upravljanja na 24 mjeseca. Mora platiti i 1700 kuna sudskih troškova.

Nakon prometne nesreće, ustanovljeno je kako je Branku vozačka dozvola ukinuta još lani u lipnju jer je od travnja 2017. do travnja 2019. prikupio čak 21 negativan bod.

Osim toga, u posljednje tri godine u četiri je navrata bio pravomoćno prekršajno kažnjavan zbog vožnje u pijanom stanju. Učinio je to i peti put, a samo prisebnost drugog vozača spriječila je veliku tragediju.

Prema informacijama varaždinske policije, on je lani u listopadu na državnoj cesti kod Varaždina renaultom prešao na lijevu stranu i zabio se u peugeot koji je dolazio iz suprotnog smjera. Od siline udara oba su vozila odbačena izvan kolnika na zelenu površinu.

Peugeotom iz suprotnog smjera upravljao je Željko (36) iz Apatije kod Ludbrega.

“Da sam ostao na svojoj prometnoj traci ili da sam skretao desno, a s obzirom kojom je brzinom dolazio Branko, mene danas ovdje ne bi bilo”, svjedočio je na sudu Željko koji je čudom prošao s lakšim ozljedama.

“Vidio sam ga da dolazi prema meni, ali očekivao sam da će se vratiti na svoju prometnu traku. Kad sam shvatio da neće, bili smo udaljeni 50-ak metara, naglo sam skrenuo lijevo, ali uspio me pogoditi u zadnji desni dio”, otkrio je Željko.

Željko se prisjeća i kako je mogao završiti pod autobusom koji je također dolazio iz suprotnog smjera, iza Brankova renaulta. No, sreća je da je vozač autobusa poduzeća Vincek na vrijeme zakočio jer je vidio što se događa.

Branko je na ročištu priznao da je bio pijan, ali opovrgnuo je informaciju da je vozio u vrijeme kad mu je vozačka već bila poništena. Njemu je vozačka pravomoćno bila oduzeta na devet mjeseci rješenjem Prekršajnog suda u Koprivnici lani u ožujku, a poništena rješenjem Policijske uprave varaždinske u lipnju.

“No, ja o tome ne znam ništa jer ta rješenja nisam dobio. Moguće je da mi se šalju na adresu u Varaždin, a ja tamo dolazim rijetko jer se u okolici Ludbrega brinem o svojoj 91-godišnjoj majci koja je invalid”, branio se Branko.

Općinski sud u Varaždinu odbacio je njegovu obranu kao neosnovanu te ga ovih dana kaznio za sve prekršaje koje je počinio. S obzirom što je sve napravio, još je dobro i prošao.


Tagovi: LUDBREG NESRECA PIJAN POLICIJA PROMETNA VOZAčKA

NEDAVNO OBJAVLJENO