Policijska službenica maznula 2000 eura od vozačkih dozvola

Objavljeno, 08. rujna 2023. Vijesti
# Foto: MUP / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Uskok je podigao optužnicu protiv policijske službenice (54) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

“Optužnicom se okrivljenica tereti da je, u razdoblju od 3. siječnja 2019. do 21. prosinca 2021., kazneno djelo počinila kao upravna referentica u Policijskoj postaji Ston, prilikom obavljanja poslova vezanih za izdavanje vozačkih dozvola.

S ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi, od podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzimala je novčana sredstva i zadržala ih za sebe.

Naime, iako je okrivljenica znala da se dozvole podnositeljima mogu izdati tek nakon što policijskoj postaji dostave dokaz o uplati novčanih sredstava u korist državnog proračuna, od najmanje 98 podnositelja zahtjeva za izdavanje vozačkih dozvola preuzela je novac.

Novac su joj predali u gotovini te ga je ona zadržala za sebe umjesto da ga je uplatila u korist proračuna. Na opisani način okrivljenica je na štetu proračuna pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od 1980,87 eura“, rekli su u petak u Uskoku.


Tagovi: NOVAC POLICIJSKA SLUžBENICA STON USKOK VOZAčKE DOZVOLE

NEDAVNO OBJAVLJENO