Policija za vikend zaustavila čak 413 pijanih vozačica i vozača

Objavljeno, 16. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

U vikend akciji policije diljem Hrvatske otkriveno je čak 413 vozačica i vozača pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 3,28 promila izmjerena je na području PU varaždinske.

U varaždinskoj policiji otkrili su kako je najviša koncentracija alkohola od 3,28 g/kg ovaj vikend utvrđena kod 49-godišnjeg vozača traktora u Donjoj Voći. No, varaždinski kraj ima i rekorderku biciklisticu (50) koja je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila skrivila prometnu nesreću.

Upravljala je biciklom u Varaždinu u petak poslijepodne nogostupom ulice Zrinskih i Frankopana iz smjera ulice Tome Blažeka. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Kapucinskog trga, uključila se u promet na Kapucinski trg, s nogostupa na obilježenu biciklističku stazu koja prelazi preko kolnika.

Prethodno nije propustila sva vozila, pa je udarila u prednji desni bočni dio automobila kojim je Ulicom Zrinskih i Frankopana upravljala 28-godišnjakinja, skrećući ulijevo prema Cesarčevoj. Vozačica bicikla je ozlijeđena te joj je medicinska pomoć pružena u bolnici u Varaždina.

Najveći pijanac za volanom na zagrebačkom području zaustavljen je u petak oko 21.45 sati u Svetoj Nedelji. Vozač (67) napuhao je 2,85 promila. Vozaču je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

Slavonski rekorder

U Slavoniji pak rekorder je vozač (35) iz Belišća koji je u prvim minutama nedjelje, u 0.04 sati, u Habjanovcima napuhao 2,77 promila. Smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nadzoru prometa protekli vikend otkriveno je više alkoholiziranih vozačica. U subotu oko 23 sata vozačica (35) je u Lugu Samoborskom upravljala osobnim automobilom pod utjecajem od 1,04 g/kg. Vozačici je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te joj je izdan prekršajni nalog.

U subotu pak oko 22.30 sati, u Ulici kralja Tomislava u Glini, zaustavljen je automobil sisačkih registracija kojim je pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravljala 45-godišnjakinja s glinskog područja. Uhićena je te je zbog počinjenih prekršaja dovedena na sud.

Zagrebačka policija izvijestila je i kako je u četvrtak oko 23.50 sati vozačica (40) upravljala osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka kolnikom Savske ceste u Zagrebu u smjeru juga. Napuhala je 1,58 promila, zbog čega je uhićena i prepraćena na nadležni sud.

Najveća koncentracija alkohola u Podravini utvrđena je u subotu u 21.50 sati u Koprivnici na Varaždinskoj cesti kod 50-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao s 2,37 promila.


Tagovi: ALKOHOL PIJANA VOZAčICA PIJANI VOZAčI POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO