IMA VEZE S PROSVJEDIMA

Policija upravo uhitila više osoba zbog poticanja na terorizam!

Objavljeno, 03. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Krim-policija u suradnji s Državnim odvjetništvom na području 5 policijskih uprava – Zadarske, Šibensko-kninske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Ličko-senjske – provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘javno poticanje na terorizam’. 

Radi se o istraživanju sumnji u radnje kojima se potiče na narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura RH napadom na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte, navodi se u priopćenju MUP-a ju petak.

Današnjim radnjama obuhvaćeno je više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije. Tijekom današnjeg dana i narednih dana provodit će se dokazne radnje pretraga objekata, vozila i druge opreme važnih za ovo istraživanje, stoji u priopćenju.

Index neslužbeno doznaje kako su među uhićenima i Marko Francišković i Natko Kovačević te Denis Bašnec. Oni se dovode u vezu s nedavnim velikim prosvjedima protiv Covid potvrda i javnom pozivanju na nasilje, neslužbeno se govori.

U zatvorenim grupama na aplikaciji Telegram dogovarali su akcije na prosvjedu protiv Covid potvrda u Zagrebu, a neke od njih su predlagale i nasilno djelovanje, piše Index. Policija trenutno provodi pretrage njihovih prostora i vozila te traže oružje, mobitele, računala, USB stickove i ostali materijal koji bi im trebao pomoći u istrazi.


Tagovi: MUP POLICIJA PROSVJED TERORIZAM UHITILA

NEDAVNO OBJAVLJENO