OTKRIVEN PRAVI LABORATORIJ

Policija upala u kuću i uhitila pet osoba, na tavanu ih dočekalo iznenađenje

Objavljeno, 30. studenoga 2019. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / Laboratorij za uzgoj marihuane na tavanu obiteljske kuće kod Garešnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Policija je u koordiniranoj akciji razbila peteročlanu bandu koja je kod Garešnice imala posebno opremljen laboratorij za uzgoj marihuane i proizvodnju kanabisova ulja.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare bjelovarska je policija u subotu otkrila kako su u munjevitoj i pomno isplaniranoj akciji uhićeni muškarac (38) iz okolice Garešnice te državljani Srbije (44), BiH (37) i Njemačke (46-godišnjak i 43-godišnjakinja).

U kući u okolici Garešnice u koju je policija upala u četvrtak pronađeno je oko 1600 sadnica indijske konoplje, 65 kilograma osušene marihuane, 50 kilograma svježe usitnjene marihuane, oko tri decilitra ulja kanabisa, automatska puška, dvije ručno izrađene kubure i streljivo.

Na tavanu obiteljske kuće otkriven je veliki laboratorij za uzgoj i preradu marihuane s posebnim agregatom za proizvodnju struje, rasvjetna tijela, ventilacijski sustav s uređajem za kontrolu temperature i vlažnosti zraka, ovlaživače zraka, tegle i zemlju.

Milijunska zarada

U prostoru je bila postavljena i posebna sušara za cvjetove marihuane te električna rezalica. U teglama je bilo posađeno oko 1600 mladih stabljika kanabisa koje bi u punom cvatu svake godine mogle donijeti milijunsku ilegalnu zaradu.

Petorka je u četvrtak bila u punom poslu rezanja lisnih vrhova i pripreme za sušenje te pripreme za sadnju novih stabljika kad im je u kuću odjednom banula interventna policija. Odmah su ih sve pohapsili. Pratili su ih mjesecima i odlučili krenuti u akciju dok su svi bili na okupu.

Na konferenciji za novinare danas su o uspješnoj akciji bjelovarske Policijske uprave i Ravnateljstva policije govorili voditelj krim-policije u Bjelovaru Goran Tomić, šef odjela za obradu kriminaliteta Abel Car i načelnik garešničke policije Alen Đuranić.


Tagovi: LABORATORIJ MARIHUANA POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO