POČINILI ŠEST RAZBOJNIŠTAVA

Policija uhitila trojicu mladih razbojnika. S oružjem upadali u benzinske i dućane

Objavljeno, 08. siječnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je upravo priopćila kako je uhitila trojicu mladića koji su u dva mjeseca počinili čak šest razbojništava uz prijetnju vatrenim oružjem.

Riječ je o malodobnoj osobi s područja Međimurske županije, 21-godišnjaku s područja općine Sveti Juraj na Bregu i 23-godišnjaku s područja općine Nedelišće. Kaznena djela su počinjena od listopada do prosinca lani u Pušćinama, Pleškovcu i Prekopi.

“Osumnjičenici su zajednički počinili razbojništvo i pokušaj razbojništva u istoj benzinskoj postaji u Pušćinama i to 12. i 31. prosinca. U benzinskoj postaji su 12. prosinca uz prijetnju vatrenim oružjem od prodavača ukrali nekoliko tisuća kuna, dok su 31. prosinca ponovno pokušali počiniti razbojništvo, ali kazneno djelo nisu dovršili. 

Nadalje je utvrđeno da su 20. prosinca u večernjim satima u Prekopi u trgovini na opisani način počinili razbojništvo i ukrali nekoliko tisuća kuna.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je maloljetnik samostalno počinio tri razbojništva u Pleškovcu, i to 26. listopada u trgovini i ljekarni te 10. studenoga ponovno u istoj ljekarni. Počinjenim razbojništvima u Pleškovcu maloljetnik je uz prijetnju vatrenim oružjem ukrao nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pretragom terena pronađena je i oduzeta PVC vreća u kojoj se nalazila odjeća za koju se sumnja da su je počinitelji koristili u vrijeme počinjenja kaznenih djela i replika vatrenog oružja s dva spremnika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijeto je posebno izvješće državnom odvjetništvu te su osumnjičeni 23-godišnjak i maloljetnik predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske”, otkrili su u subotu iz čakovečke policije.


Tagovi: MEđIMURJE ORUžJE PLJAčKA POLICIJA RAZBOJNICI UHIćENI

NEDAVNO OBJAVLJENO