Policija uhitila pijanu vozačicu: napuhala više od 3 promila alkohola

Objavljeno, 03. srpnja 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Unatoč brojnim represivnim akcijama policije, sve je više pijanih vozačica i vozača koji sjedaju za volan čak i kad jedva stoje na nogama od alkohola.

Zagrebačka policija tako je u ponedjeljak izvijestila o alkoholnim vikend-rekorderima. Vozač (45) u subotu je napuhao 3,55 promila, a vozačica (50) dan ranije 3,01 promil.

“U subotu u 22.15 sati, 45-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Hrvatskoselske ulice u smjeru juga. Obavljenim nadzorom kod raskrižja s Hrastovićkom ulicom utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem od 3,55 g/kg alkohola.

Vozač je isključen iz prometa, oduzeta mu je vozačka dozvola na rok od 12 sati te je prepraćen na nadležni Općinski prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1830 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od 1 mjeseca.

U petak oko 21.15 sati, 50-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 3,01 g/kg upravljala je osobnim vozilom, a kretala se Ulicom Trešnjevka u Jastrebarskom. Nakon obavljene kontrole, vozačica je smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, odnosno do otrježnjenja.

U subotu je uz optužni prijedlog prepraćena na Općinski sud u Novom Zagrebu gdje je sud donio presudu o izricanju novčane kazne od 1320 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca”, otkrili su danas iz policije.


Tagovi: JASTREBARSKO PIJANA VOZAčICA UHIćENA

NEDAVNO OBJAVLJENO