BILA JE U NEUBROJIVU STANJU

Policija uhitila Andrijanu, ona im u pritvoru napravila pravi rusvaj

Objavljeno, 13. prosinca 2019. Vijesti
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Andrijana (26) iz Međimurja ulovljena je u krađi u Sloveniji pa je završila u pritvoru policijske postaje u Ptuju. Tamo je napravila pravi rusvaj.

Prema optužnici koja je ovih dana podignuta protiv nje, Andrijana je “objema rukama uhvatila vodovodnu slavinu na umivaoniku te slomila ručku”. Tu je ručku potom bacala po cijeloj prostoriji za zadržavanje.

Prema izvještaju slovenske policije, načinila je 15 udubljenja na stropu i deset na podu, čime je MUP-u Slovenije počinila štetu u iznosu od najmanje 223 eura, odnosno oko 1700 kuna. Sve se dogodilo lani u srpnju oko 13 sati.

No, za tu štetu, prema svemu sudeći, neće odgovarati jer je sudski vještak procijenio kako je to učinila u afektu ne shvaćajući svoje postupke.

Iz nalaza vještaka za područje psihijatrije ističe se, doduše, kako je Andrijana “osoba bez duševne bolesti u užem smislu“. No, kod nje je na snazi nedovoljna duševna razvijenost i lagana mentalna retardacija jer je kao dijete preboljela težak oblik meningitisa.

Zato se optužnicom predlaže da joj Općinski sud u Čakovcu odredi psihijatrijsko liječenje na slobodi. U tom slučaju štetu slovenskoj policiji ne bi morala platiti.


Tagovi: PIPA POLICIJA PRITVOR SLAVINA SLOVENIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO