Policija tražila od suda da kazni pijanog biciklista, sutkinja nije htjela

Objavljeno, 18. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zoran (40) zatečen je kako prilično pijan, bez reflektirajuće odjeće i pješačkom stazom vozi bicikl.

Policija ga je prijavila tražeći od suda da ga kazni zbog ta tri prometna prekršaja. Sutkinja mu nije htjela izreći kaznu, a objasnila je i zašto.

Prema pravomoćnoj presudi, Zoran je zatečen u prosincu oko 18.50 sati u Ulici Krste Frankopana u Daruvaru kako upravlja biciklom pješačkom stazom, iako nije bio označen reflektirajućom odjećom te pod utjecajem alkohola od 1,83 promila.

Zoran se branio kako je siromašan i bolestan te je priznao sve što mu se stavljalo na teret.

“Živim s majkom i ocem i jako smo siromašni te živimo od očeve niske mirovine koja nam nije dovoljna za osnovne potrebe, a roditelji stalno trebaju lijekove. Prije sam znao kositi drugim osobama i tako nešto zaraditi, ali više ne mogu jer sam bolestan”, rekao je Zoran prekršajnoj sutknji.

Sutkinja mu je na koncu izrekla opomenu te ga oslobodila svih troškova. Objasnila je to brojnim olakotnim okolnostima.

“Priznao je sve prekršaje, dosad nije prekršajno kažnjavan, a prekršajem nisu nastupile štetne posljedice. Imajući u obzir izrazito loše imovno stanje, sud mu nije izrekao propisane novčane kazne, već samo mjeru upozorenja – opomenu.

Sud smatra da će se i time postići svrha kažnjavanja i pozitivno djelovati na buduće ponašanje okrivljenika. Oslobođen je i plaćanja troškova prekršajnog postupka u cijelosti jer je slabog imovnog stanja pa bi mu to dovelo u pitanje uzdržavanje”, zaključila je sutkinja.


Tagovi: BICIKLIST DARUVAR OSLOBOđEN PIJAN SUTKINJA

NEDAVNO OBJAVLJENO