PET PUTA SKUPLJE OD TAKSIJA

Željko ‘zaboravio’ u zatvor pa ga odvezla policija. Masno mu naplatila ‘taksiranje’

Objavljeno, 19. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Željko (49) iz Lozana kod Virovitice nije se želio dragovoljno odazvati na ročište na Županijski sud u Bjelovar koji ga je trebao uputiti na izdržavanje zatvorske kazne prema pravomoćnoj presudi. Čini se kako će ga ta ‘zaboravnost’ skupo stajati.

Virovitički policajci nedavno su ga posjeli u automobil i prepratili do suda u Bjelovaru, a ovih je dana stigao i račun za njihovo ‘taksiranje’. Željko za tu vožnju mora državi platiti čak 1370 kuna. Kako od Lozana do Bjelovara treba prevaliti put od 50-ak kilometara (obično traje oko sat vremena), ispada kako će Željko za svaki kilometar vožnje u policijskom automobilu platiti otprilike 27 kuna.

Usporedbe radi, kilometar vožnje taksijem u Zagrebu platiti ćete od tri do šest kuna, ovisno o taksi službi (najjeftinije je ako koristite aplikacije Uber i Bolt). Ako, dakle ‘taksirate’ u policijskoj škodi, kilometar će vam zaračunati otprilike pet puta više.

“Osuđenik nije pristupio na ročište radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, niti je svoj izostanak opravdao, te je Županijski sud u Bjelovaru, sudac izvršenja, naložio njegovo dovođenje. Dana 25. veljače ove godine osuđenik Željko je po policijskim službenicima Policijske postaje Virovitica doveden na ročište u Županijski sud u Bjelovaru”, navodi se u sudskom rješenju o troškovima.

Policija je račun, doduše, ispostavila ‘naručitelju’ usluge, Županijskom sudu, ali oni su ga odmah preusmjerili na stvarnog korisnika.

“Budući da osuđenik nije dragovoljno pristupio na ročište radi upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, niti je svoj izostanak opravdao, svojom je krivnjom prouzročio troškove dovođenja po djelatnicima policije, pa mu je zbog toga naloženo plaćanje tih troškova”, zaključuje sud.


Tagovi: POLICIJA PRIVOđENJE RAčUN SUD TAKSI

NEDAVNO OBJAVLJENO