KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Policija privela vlasnika ilegalnog doma za starije u Podravini

Objavljeno, 12. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: MARKO HORVAT / GLAS PODRAVINE / Ovo je vlasnik doma Ladislav Sabo
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je u utorak ujutro upala u ilegalni dom za starije u Legradu kod Koprivnice koji je otkriven nakon što je u njemu izbila epidemija koronavirusa.

Kako doznaje Podravski, vlasnik Ladislav Sabo priveden je u policijsku postaju u sklopu kriminalističke istrage koja je pokrenuta jer je dom Keris nastavio raditi ilegalno i nakon tog otkrića.

Nelegalni dom za starije Keris i dalje radi, unatoč zabranama i presudama protiv vlasnika Ladislava Sabe.

Skandal s nelegalnim domom otkriven je nakon što je u njemu početkom listopada izbila epidemija koronavirusa. Portal Danica prvi je doznao o kojem je domu u županiji riječ, a tekst možete pročitati OVDJE.

Većina od 36 korisnika doma bila je smještena u bolnici zbog zaraze koronavirusom, a inspekcija Ministarstva socijalne skrbi zabranila mu je rad i Sabu prekršajno prijavila.

No, u domu u Legradu i dalje je 20-ak korisnika, unatoč svim zabranama. Sabo je pak nedavno na sudu kažnjen s 10.000 kuna, nakon čega je u miru nastavio raditi.

Da ilegalni dom u Podravini i dalje radi, prvi je otkrio načenik Legrada Ivan Sabolić, i to nakon što su morali intervenirati zbog smrtnog slučaja korisnika doma.

Inspektori su Sabu kazneno prijavili zbog širenja zarazne bolesti jer epidemiolozima nije bio dopustio da uđu u objekt. Oni su naložili da se korisnici zbrinu u druge ustanove, ali čini se kako su obitelji odlučili svoje najmilije opet vratiti u Legrad.


Tagovi: DOM ZA STARIJE LADISLAV SABO LEGRAD POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO