OSUĐEN U ODSUTNOSTI

Policija prijavila poznatog odvjetnika, on izbjegao poziv na suđenje

Objavljeno, 19. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati koprivnički odvjetnik Aleksandar Aleksovski (30) kažnjen je s 900 kuna jer su ga prometni policajci ulovili kako vozi s mobitelom na uhu i ne nosi naočale za vid.

Prema pravomoćnoj presudi prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici, Aleksovski je lani u studenom u 10 sati zaustavljen na križanju Radićeve i Novog Brežanca u Koprivnici.

Policija je ustanovila kako je “za vrijeme vožnje razgovarao na mobitel držeći ga desnom rukom na desnom uhu, odnosno nije koristio uređaj koji mu omogućuje uporabu mobitela bez ruku te je time umanjio sposobnost upravljanja vozilom”.

Osim toga, “za vrijeme vožnje nije koristio pomagala upisana u vozačku dozvolu (naočale ili leće), čime je također počinio prekršaj”.

Za svaki je prekršaj kažnjen sa po 450 kuna, a predviđene kazne u zakonu su 500 kuna. Da je ulovljen nakon zakonskih izmjena 1. kolovoza, za korištenje mobitela tijekom vožnje platio bi 1000 kuna kazne.

“Na poziv za ispitivanje 2. srpnja ove godine okrivljenik se nije odazvao niti je dostavio pisanu obranu, a s obzirom na to da je izbjegavao uručenje poziva, to mu je poziv dostavljen putem e-oglasne ploče. Time su ispunjeni zakonski uvjeti za održavanje rasprave u njegovoj odsutnosti”, napomenula je u presudi sutkinja Dubravka Miloloža, bivša šefica Prekršajnog suda.


Tagovi: ALEKSANDAR ALEKSOVSKI ODVJETNIK POLICIJA PREKRšAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO