PRIJAVLJENE DVIJE OSOBE

Policija otkrila tko je kriv za golemi požar u Čakovcu. Šokirani smo…

Objavljeno, 07. srpnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Veliki požar u Čakovcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je otkrila tko je kriv za golemi požar koji je izbio u objektima Čakovečkih mlinova te se proširio na druge zgrade.

Požar je skrivilo dvoje djece! Upravo oni su otvorenim plamenom izazvali strašnu buktinju u drvenim barakama.

“Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad dva djeteta s područja Međimurske županije sumnja se da su počinili teška kaznena djela protiv opće sigurnosti. Za dva djeteta podnijet će se posebno izvješće državnom odvjetniku za mladež”, otkrivaju u čakovečkoj policiji.

U utorak, 29. lipnja, oko 19.15 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka izbio je požar na drvenim barakama vlasništvo tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen (poduzeta ljudska radnja) u drvenoj građevini, a nakon čega se požar proširio na drveni objekt i metalno skladište tvrtke sa sjedištem u Čakovcu te drveni objekt sa sušenom drvenom građom, raznom metalnom robom, pogonskom linijom za plastifikaciju tvrtke sa sjedištem u Čakovcu.

Drveni objekti su u potpunosti izgorjeli, kao i inventar metalnog skladišta. Od intenziteta plamena nagorjeli su susjedni objekti, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Nedelišću, proizvodni pogon tvrtke sa sjedištem u Čakovcu, nagorjela cerada natkrivene terase ugostiteljskog obrta, objekt tvrtke te ugostiteljski objekt.

U požaru nema ozlijeđenih građana, dok je u gašenju požara troje vatrogasaca zatražilo liječničku pomoć zbog respiratornih smetnji. Materijalna šteta će se utvrditi po zaprimanju odštetnih zahtjeva.

U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca sa pet vozila te 106 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava s 21 vozilom.


Tagovi: čAKOVEC čAKOVEčKI MLINOVI DJECA POžAR VATRA

NEDAVNO OBJAVLJENO