Policija o eksploziji plina u autoservisu: Stradao i učenik (15) na praksi

Objavljeno, 06. prosinca 2023. Crna kronika
# Foto: GOOGLE STREET VIEW / Autoservis u kojem se dogodila eksplozija
AUTOR
Redakcijski tekst

Policija je upravo otkrila kako je došlo do teške nesreće u autoradionici u kojoj je eksplodirao spremnik plina na automobilu u Varaždinu.

“U srijedu oko13.35 sati u jednom autoservisu u Varaždinu, došlo je do nesreće na radu i ozljeđivanja radnika.

Kako je utvrđeno očevidom koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo na način da je na vozilu na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika.

Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom.

Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici.

Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja”, rekli su u srijedu poslijepodne u varaždinskoj policiji.


Tagovi: AUTORADIONICA EKSPLOZIJA PLINA VARAZDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO