ZAGONETKA ODBJEGLOG MAJSTORA

Policija ga traži već šest godina. Kad dojave gdje je, on opet netragom nestane

Objavljeno, 01. srpnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Robert Mihaljević

Dario (40) opustošio je kuću i vikendicu gospođe Karmele u okolici Varaždina oštetivši je za najmanje 50.000 kuna te je netragom nestao.

Ovih je dana protiv njega podignuta optužnica za nedjela počinjena prije šest godina, premda nitko živ otad ne zna gdje se izgubio. Za njim je sredinom 2016. raspisana tjeralica, nakon čega su se u potragu za Dariom uključile policijske uprave u Varaždinu, Međimurju i Istri te granična policija. Uzalud.

Istražena su sva njegova prebivališta i boravišta – Varaždin, Vratišinec, Čakovec, Pula, Rovinj – i provjereni prelasci preko državne granice, ali on nigdje nije evidentiran. Kao da je u zemlju propao. Već godinama ga nisu ni vidjeli ni čuli bivša supruga, šogorica, sestra i druga rodbina, prijatelji i poznanici.

Jedini imao ključeve

Ustanovljeno je kako je do prije godinu dana neprijavljeno boravio u Istri, ali nakon toga gubi mu se svaki trag.

U početku nitko nije ni slutio u što će se sve izroditi. Gospođa Karmela iz Varaždina angažirala ga je početkom 2013. godine za obavljanje građevinskih radova u njenoj vikendici i obiteljskoj kući.

“Obavio je sve dogovorene radove na mojoj vikendici, ali u kući nije dovršio ugovoreno premda sam ga u cijelosti isplatila. Nakon što sam s njim izgubila svaki kontakt, obišla sam vikendicu i kuću te bila šokirana onim što me tamo zateklo. Gotovo sve mi je uzeo”, ispričala je gospođa Karmela tijekom istrage.

S obzirom da je samo Dario imao ključeve njezinih objekata, a u njih nije bilo provaljeno, kaže kako je on jedina osoba koja je to mogla učiniti.

Prema optužnici, Dario je otuđio sljedeće stvari: bakrene cijevi sustava grijanja, tri radijatora, 52 ventila za radijatore, 33 tuš slavine, sedam novih slavina, 15 kanti boje, perilicu čaša, okove brava i brave, pony bicikl, fritezu, tri frižidera, kotao za rakiju, električnu pilu za drva, benzinsku špricu za vinograd, dvije bakrene šprice, električne škare i više komada alata.  

Policija je uspjela ući u trag jednoj motornoj prskalici za vinograd koja je pronađena kod gospođe Milke kojoj je Dario očito prodao ukradenu stvar. Ustanovljeno je i kako je u više navrata sekundarne sirovine, prije svega bakar, prodavao varaždinskoj tvrtki Univerzal.

Suđenje u odsutnosti

Dariova bivša supruga Alenka policiji je izjavila kako on već par godina ne živi na adresi u Međimurju te joj nije poznato gdje bi mogao biti. Ni bivši punac Antun nije imao ideju gdje bi ga trebalo tražiti.

Ništa bolje sreće policija nije imala ni u Murskom Središću kod Dariovog bivšeg šogora, ali i u razgovoru s njegovom sestrom Melitom koja je upozorila kako ga nije vidjela ni čula barem osam godina. Neki svjedoci potvrdili su da je jedno vrijeme bio u Puli i Rovinju, ali nakon toga je nestao.

S obzirom da je Dario u zemlju propao, sudit će mu se u odsutnosti, a istražni zatvor koji je određen 2016. godine i dalje je na snazi. No, mnogo intrigantnije od suđenja bit će potraga za njim. I odgovor na pitanje gdje se zapravo skriva.


Tagovi: KRAđA NESTANAK POTRAGA

NEDAVNO OBJAVLJENO