Policija dronovima i kamerama lovi kradljivce krumpira u Međimurju

Objavljeno, 12. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: POLICIJA / Akcija u Međimurju
AUTOR
Robert Mihaljević

Međimurska policija uhitila je mladića koji je sinoć zatečen u krađi krumpira kod Murskog Središća.

To nije bilo nimalo slučajno jer policija u Međimurju ovih dana sustavno obilazi poljoprivredne parcele kako bi prevenirala krađe s njih. Pritom se koristi dronovima, termovizijskim kamerama, videonadzorom.

I to je još jedan dokaz da je Policijska uprava u Međimurju – kad je riječ o prevenciji i zaštiti dobara građana – jedna od najboljih i najagilnijih u Hrvatskoj. Na sjeveru zemlje, prostoru kojeg svakodnevno prati naš portal, svakako u svemu najbolja.

Materijalna šteta

“Jučer u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Murske Središće obilazili su poljoprivredne površine na relaciji između Murskog Središća i Selnice s ciljem suzbijanja kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

Nešto poslije 20 sati u polju zvanom “Zdenčec”, na poljoprivrednoj parceli vlasništvo 49-godišnjaka, pronašli su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir, dok su dvojica mladića pobjegla s mjesta događaja.

Policijski službenici uhitili su 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe te su ga priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanja. Ujedno, intenzivno tragaju za dvojicom odbjeglih mladića.

Prema podacima iz podnijete kaznene prijave oštećenog 49-godišnjeg vlasnika, počinitelji su spomenutog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, dok je materijalna šteta procijenjena na nekoliko stotina eura.

Policijski apel

Policijski službenici svih rodova policije PU međimurske i ove godine sustavno i koordinirano obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije, a sve s ciljem suzbijanja svih pojavnih oblika kaznenih djela počinjenih na štetu zemljoposjednika.

Pritom se koristi sva raspoloživa tehnika, kao što su dronovi, termovizije, mobilni video nadzor i druga oprema. Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih kaznih djela krađa poljoprivrednih proizvoda.

No, situacija na terenu ukazuje na činjenicu da građani određeni broj takvih i sličnih kaznenih djela, ne prijavljuju policiji. Stoga, apeliramo na sve naše žitelje da prijavljuju kaznena djela i prekršaje policiji jer je to jedini pravilan put da se počinitelji otkriju i sankcioniraju”, ističu u policiji.


Tagovi: KRAđA KRUMPIR MEđIMURJE POLICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO