Policija 5 sati nagovarala poduzetnika da izađe iz mercedesa. Kazna 50.000 kuna!

Objavljeno, 12. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog banalnog prekršaja i pogrešnog prestrojavanja poduzetnik Dejan (41) na koncu će morati platiti čak 50.000 kuna, nepravomoćno je odlučila prekršajna sutkinja.

Prema presudi, on je u ožujku oko 23.40 sati u Zagrebu u crnom mercedesu stao na križanju Miramarske i Mihanoviće na crveno svjetlo na semaforu u desnoj prometnoj traci za skretanje desno. No, na zeleno je naglo krenuo, dao gas i prošao pokraj vozila koja su bila u lijevoj prometnoj traci te prije svih skrenuo lijevo.

Na njegovu nesreću, primijetila ga je policijska patrola i krenula za njim. U jednom času na križanju kod HNK-a spustili su prozor i pokazali policijske značke i rekli mu da stane, ali on je pobjegao. Sustigli su ga na križanju Medulićeve i Deželićeve i tad je nastupila prava drama.

Prijetio Đurom Sessom

Dejan nije htio izaći iz automobila. Uzalud su na nagovarali. Vođa sektora temeljne policije ispričao je kako mu se vozač kroz otvoren prozor obratio na engleskom i rekao da je američki državljanin, da razgovara s veleposlanstvom SAD-a i da ima imunitet. U jednom času se pozivao i na Đuru Sessu pa im zaprijetio da će svi dobiti otkaz.

“Na jedan je mobitel razgovarao na engleskom, a drugim nas je snimao. Bio sam siguran da je na drogama ili alkoholu jer se osjetio zadah, gubio je fokus, par puta mu je mobitel ispao iz ruke i imao je crvene oči”, ispričao je šef u temeljnoj policiji.

Na koncu je oko 4.30 sati ujutro došao voditelj mobilne jedinice i uspio ga nekako smiriti te mu ponuditi vodu. Tada je pristao izaći iz automobila i poći s njima u policijsku postaju. I to nakon gotovo pet sati natezanja!

Tom je prigodom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike prilikom obavljanja službe te im govorio “kreteni, majmuni, pušite kurac”

Prema presudi, kriv je jer se “kretao prometnom trakom za skretanje u desno Ulice Miramarski podvožnjak i dolaskom do raskrižja sa Mihanovićevom iz prometne trake za skretanje desno skrenuo lijevo u smjeru zapada u Mihanovićevu”. Za to je dobio 700 kuna kazne.

Tom prilikom odbio je postupiti po naredbi policijskih službenika da zaustavi vozilo radi obavljanja nadzora, te da izađe iz vozila, za što je kažnjen sa 7000 kuna.

Osim toga, prilikom nadzora obavljenog u Medulićevoj ulici kod raskrižja s Ulicom Gjure Deželića odbio se podvrgnuti ispitivanju pomoću alkometra, a za to je zaradio kaznu od 20.000 kuna.

Vrijeđao policiju

Nadalje, istom prilikom u 1.27 sati krenuo je vozilom prema naprijed u smjeru sjevera kolnikom Medulićeve ulice, dok mu je bila izrečena mjera opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole, a to ga je stajalo dodatnih 20.000 kuna.

Potom, istom prilikom narušavao je javni red i mir na naročito drzak način tako da je na ulici vikao i galamio, a čime je privukao pozornost građana koji su negodovali s prozora svojih stanova. Kazna za taj prekršaj – 1319 kuna.

Na koncu, tom je prigodom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike prilikom obavljanja službe, na način da im je govorio “kreteni, majmuni, pušite kurac”. Za to je kažnjen sa 754 kune. Ukupno, dakle, kazna iznosi 49.773 kune, a mora podmiriti i 480 kuna troškova prekršajnog postupka.

Kako je jedan dan proveo u policijskom pritvoru, od te kazne oduzima mu se 300 kuna. Presuda je nepravomoćna i poduzetnik se na nju može žaliti.


Tagovi: 50.000 KUNA DRAMA MERCEDES PODUZETNIK POLICIJA PRESUDA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO