Policajka osuđena jer je u restoranu branila konobara od napornoga gosta

Objavljeno, 16. rujna 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Maja (43) i Sven (34) proglašeni su krivima i kažnjeni jer su se posvađali u restoranu pred gostima i osobljem.

Maja, inače zaposlenica MUP-a, u veljači oko 19 sati bila je sa suprugom u restoranu u Zagrebu. Sven je u isti restoran stigao s djevojkom i sjeli su za stol do njihovoga.

– Remetili su javni red i mir na način da je Maja vikala na Svena riječima ‘ti si govno od čovjeka, razbit ću ti mobitel, puši k…’ te je istom pokazala srednji prst, a na što joj je Sven odgovorio glasno vičući ‘plavušo glupa’ – stoji u nepravomoćnoj presudi.

Maja je na sudu priznala kako je neprimjereno reagirala jer se Sven bezobrazno ponašao prema konobaru, što ju je uznemirilo, pa mu je to predbacila. Sven je, naime, svako malo pozivao konobara koji je u više navrata mora dolaziti za njegov stol.

– Gospođa mu je rekla ‘što šetaš konobara, čovjek se naradio, što glumiš mangupa’, odnosno nešto u tom stilu. Sjećam se da je gost potom uzvratio riječima ‘ja sam ovdje došao na večeru s djevojkom, šta se vi miješate, sad ću vas snimiti mobitelom, zvat ću policiju – svjedočio je konobar.

Majin suprug potvrdio se sve navode iz optužnog prijedloga policije, a Sven se nije odazvao na ročište i nije iznio svoju obranu. Sudac je Maju kaznio s 300 kuna, a Svena sa 200 kuna. Moraju platiti i po 100 kuna troškova prekršajnog postupka.


Tagovi: GOSTI OSUđENA POLICAJKA RESTORAN ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO