OBJAVLJENI DETALJI OPTUŽNICE

Policajcima koji su brutalno pretukli Dušana prijeti do deset godina zatvora

Objavljeno, 30. listopada 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Objavljena je optužnica protiv dvojice policajaca koji su prilikom privođenja teško pretukli Dušana Baloga (35) kojem je život spašen hitnom operacijom jetre.

Riječ je o Damiru Sečanu (29) i Ivanu Čerepinku (35) koje se tereti da su lani u siječnju oko 20 sati u Piškorovcu u Međimurju brutalno pretukli Baloga koji se opirao uhićenju.

“Izveli su ga pred kuću, gurnuli na tlo i naizmjence udarali rukama i nogama te policijskim palicama po čitavom tijelu, usljed čega je obavio veliku nuždu u gaće, pa ga zatim smjestili na stražnje sjedalo službenog osobnog vozila”, stoji u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu.

Jedan od policajaca udarao ga je šakom u trbuh, a u jednom trenutku su ga izvukli iz vozila i nastavili tući nogama. Balog je zbog razdora jetre i unutarnjeg krvarenja hitno morao biti podvrgnut operativnom zahvatu u čakovečkoj bolnici.

Tražit će odštetu

Čerepinko je kasnije, prema optužnici, na vratima bolesničke sobe rekao Balogu da ga ne tereti zbog toga što ga je tukao, a on će ga za uzvrat nagraditi. Optužen je i za sprječavanje dokazivanja.

Policajci su te večeri u Piškorovcu intervenirali zbog dojave da je u toj kući nelegalno vatreno oružje. Priveli su dvije osobe, a obje su se opirale uhićenju. Policijaci su tijekom ispitivanja odbacili optužbe da su tukli Baloga navodeći kako se sam ozlijedio u padu na asfalt. I međimurska Policijska uprava zaključila je kako nije bilo prekomjerne uporabe sile.

No, policajce su teretili brojni svjedoci iz Piškorovca, ali i nalazi i mišljenja liječnika o karakteru brojnih ozljeda, posebno razdora jetre. Prijeti im do deset godina zatvora.

Dušan Balog, inače, pet je godina proveo u zatvoru u Lepoglavi i Glini zbog pljački i razbojništava. Rekao je da će policajce privatno tužiti za naknadu štete.


Tagovi: MEđIMURJE POLICAJCI PRETUKLI

NEDAVNO OBJAVLJENO