Policajci od vozača htjeli uzimati novac pa greškom zaustavili auto Uskoka!

Objavljeno, 02. travnja 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice policajaca starih 34 i 32 godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju te krivotvorenja isprava.

Sumnja se da su 30. kolovoza lani oko 13,30 sati, ovlasti policijskih službenika I. postaje prometne policije PU zagrebačke, raspoređenih na poslove ophodnje na području Policijske postaje Jastrebarsko, koristili kako bi ostvarili nepripadnu materijalnu dobit.

“Neovlašteno su napustili područje PP Jastrebarsko na kojem su bili raspoređeni. Prethodno su službeno vozilo s oznakama policije koje je tog dana zadužio 32-godišnjak zamijenili službenim vozilom bez vidljivih policijskih oznaka koje je u zaduženju imao 34-godišnjak.

Kasno su shvatili

Potom su se odvezli na državnu cestu D-10 na kojoj se u to vrijeme kroz službene evidencije zaduženja nisu mogli locirati. Riječ je o brzoj cesti kod Vrbovca.

Zatim su na toj cesti, kod izlaza za Vrbovec, u nakani da vozačima predoče prometni prekršaj, a zatim za sebe zadrže novac, zaustavili službeno vozilo kojim se koristi Uskok te su od vozačice Uskoka zatražili prometnu i vozačku predočivši joj usmeno da je vozilom upravljala većom brzinom.

No, nakon što su shvatili koga su zaustavili te da su, prema izjavi vozačice, u vozilu državnoodvjetnički dužnosnici, “svjesni da bi tražeći novac otkrili svoje nezakonito postupanje, policajci su od vozačice zatražili broj mobitela poručivši joj da će je kontaktirati, nakon čega su se udaljili.

Krivotvoren izvještaj

Prilikom navodnog službenog postupanja, vozačici nisu izdali dokument o počinjenom prekršaju, niti su ga stvarno utvrdili. To je pobudilo sumnju u zakonitost njihovog postupanja, o čemu je Uskok odmah obavijestio policiju.

Kako bi sve prikrili, policajci su u pisanom izvještaju upisali da su tog dana nadzirali brzinu kretanja vozila u mjestima Jastrebarsko, Donji Desinec i Klinča Sela te upisali i podatke o vozačima prema kojim su postupali.

Takvo izvješće ovjerili su svojim potpisima, iako uneseni podaci nisu odgovarali istini budući da događaj na državnoj cesti D-10 niti u izvješću nisu službeno evidentirali, rekli su u Uskoku.


Tagovi: ISTRAGA NOVAC POLICAJCI USKOK VRBOVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO