Policajci Matiju nisu pustili na wc pa je napravio rusvaj u postaji

Objavljeno, 29. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Matija je završio u istražnom zatvoru nakon što je u postaji fizički napao policajce jer ga nisu pustili u wc.

Prema prresudi, sve se dogodilo u lipnju ove godine iza ponoći u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke. Matija (35) najprije je zatražio od policajca D. dozvolu odlaska na wc, a kad mu je policajac skidao lisice, udario ga je nogom u potkoljenicu.

Zatim se pokušao samoozlijediti tako da je glavom udario u metalni ormar, na što su ga policajci uhvatili za ruke i srušili na pod. No, potom je Matija više puta policajca D. udario nogom u potkoljenicu za vrijeme dok mu je on stavljao lisice na ruke.

Policajac je u napadu zadobio ozljede u vidu hematoma na nozi. Matiju se teretilo za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju. Zbog toga je puna tri mjeseca proveo u istražnom zatvoru, a ovih je dana konačno izveden pred kaznenu sutkinju.

Matija se branio da je bio ljut na ponašanje policajaca koji ga nisu pravovremeno pustili na wc, pa je zato tako reagirao. Na zahod su ga, kaže, odlučili pustiti tek tri sata nakon što je to tražio.

Žao mi je zbog ozljede policajca, kao i zbog cijelog događaja, ali ništa od toga se ne bi dogodilo da su me pustili na vrijeme na wc. Vrijeme provedeno u istražnom zatvoru mi je bilo izrazito teško jer sam promijenio tri sobe, a u jednoj od njih mi je jedan od zatvorenika prijetio.

Prije uhićenja imao sam dogovoren sezonski posao u Zadru kao kuhar u restoranu, u kojem sam već prije radio. Sad je to propalo”, rekao je napadač.

Sutkinja ga je proglasila krivim i kaznila s 10 mjeseci uvjetnog zatvora, a od kazne mu se oduzimaju tri mjeseca koja je proveo u istražnom zatvoru zbog napada na policajce. Presuda je nepravomoćna.


Tagovi: NAPAO POLICIJU POLICAJCI POSTAJA WC

NEDAVNO OBJAVLJENO