Policajac uhićen nakon što je s dvojcem pokušao provaliti u garažu

Objavljeno, 22. ožujka 2024. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Uskok je podigao optužnicu protiv trojice muškaraca od 28 i 31 godinu zbog zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te prometa drogama.

Prvooptuženi je krim-policajac (28) kojeg se tereti da je od studenoga 2022. do prosinca lani u Zagrebu dolazio do saznanja o mjestima na kojima kriminalci sakrivaju drogu. Potom je to dojavljivao 28-godišnjaku i 31-godišnjaku.

Dvojac je potom pripremao provale u objekte, uzimao drogu koju su preprodavali na ilegalnom narkotržištu. U jednom slučaju su policajac i njegov vršnjak zajedno provalili u garažu na zagrebačkom području iz koje su otuđili oko 40 kilograma marihuane i oko devet kilograma hašiša.

Drogu je zatim trojac prodavao na ilegalnom narkotržištu, čime su ostvarili protupravnu imovinsku korist od 90.000 eura, koje su međusobno podijelili.

Uhićeni su nakon što su htjeli provaliti u još jednu garažu u Zagrebu lani u prosincu. Tamo se u više sportskih torbi nalazilo ukupno 10,8 kilograma konoplje u vrijednosti od oko 19.500 eura. No, nisu uspjeli obiti lokot na vratima garaže, a nakon toga su uhićeni.

Uskok je u optužnici predložio produljenje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika, kao i oduzimanje imovinske koristi koju su protupravno stekli.


Tagovi: DROGA GARAžA POLICAJAC UHIćEN ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO