UDALJILI GA IZ OBITELJSKE KUĆE

Policajac prijavljen za nasilje u obitelji pa mu našli oružje u ormaru

Objavljeno, 07. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Policajac zadužen za posebne poslove osiguranja u MUP-u proglašen je krivim i kažnjen jer je u obiteljskoj kući u Bjelovaru u nezaključanom ormaru u spavaćoj sobi držao službeni pištolj sa streljivom.

Otkriveno je to tijekom policijskog postupanja zbog nasilja u obitelji lani u lipnju pola sata iza ponoći. Policajcu (50) u ormaru su pronašli službeni pištolj HS 2000 i 30 komada streljiva.

Prema presudi, kriv je jer oružje nije držao zaključano u metalnom ormaru ili sefu koji se ne mogu lako otvoriti. Osuđen je na novčanu kaznu od 1800 kuna.

Policajac se branio kako je godinama držao oružje u metalnom sefu u prostorijama MUP-a, ali bilo je nekoliko provala i krađa oružja pa su im rekli da izvan radnog vremena oružje nose kući.

IMA ČETVERO DJECE

Kaže kako zbog obiteljskih i imovnih prilika nije bio u mogućnosti kupiti takav metalni ormar, odnosno sef gdje bi pohranio oružje u kući. Zato ga je držao u nezaključanom ormaru u spavaćoj sobi, skriveno u transportnoj torbi i nedostupno drugim osobama.

Policajac koji je te noći bio na intervenciji u njegovoj kući kaže kako su došli zbog poziva i sumnje u obiteljsko nasilje.

“Nakon intervencije yezano za nasilničko ponašanje, kad je okrivljenik udaljen iz obiteljske kuće, doznali smo da on svoje službeno oružje drži u ormaru u spavaćoj sobi. Oružje i streljivo privremeno smo mu oduzeli”, svjedočio je bjelovarski policajac.

Pripadniku MUP-a izrečena je blaža kazna zbog imovinskog stanja i činjenice da ima četvero djece te prima 6000 kuna plaće.


Tagovi: ORMAR ORUžJE PISTOLJ POLICAJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO