Policajac pretjecao policajca pred zebrom. Kolega ga prijavio policiji

Objavljeno, 20. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Policajac Tomislav (28) proglašen je krivim i osuđen jer je u službenom policijskom vozilu pretjecao kolegu policajca ispred zebre.

Kolega policajac, koji je također bio u službenom vozilu, prijavio ga je policiji pa je završio na prekršajnom sudu. Prema presudi, sve se dogodilo u siječnju oko 20.15 sati.

“Tomislav je upravljao službenim vozilom registarske oznake 050-452 kolnikom državne ceste br. 1 od smjera Karlovca u smjeru Plitvička jezera, a dolaskom u grad Slunj, na Trgu dr. F. Tuđmana ispred kbr. 1 obavio je pretjecanje službenog vozila registarske oznake 050-256.

Kažnjen s 3000 kuna

Tim je vozilom u istom smjeru ispred njega upravljao policijski službenik Ivan, a koji se približavao obilježenom pješačkom prijelazu i usporavao brzinu kretanja u namjeri propuštanja pješaka koji je dolazio sa lijeve strane kolnika”, navodi prekršajna sutkinja.

Tomislav je kažnjen sa 3000 kuna i mora platiti 200 kuna troškova prekršajnog postupka. Priznao je prekršaj, izrazio kajanje zbog učinjenog, rekao da nije osuđivan i zamolio sutkinju da me ne izrekne zabranu upravljanja jer mu je vozačka prijeko potrebna s obzirom da radi kao policijski službenik.

Sutkinja ga je ukorila jer “vozač ne smije pretjecati drugo vozilo koje se približava obilježenome pješačkom prijelazu, ili koje prelazi pješački prijelaz, i obilaziti vozilo koje je stalo radi propuštanja pješaka na tom prijelazu”.

Ne smije pretjecati

“Novčanu kaznu sud drži razmjernom težini počinjenog djela i stupnju odgovornosti okrivljenika. Sud je kao olakotnu okolnost uzeo priznanje djela, odsutnost štetnih posljedica, izraženo kajanje te novčanu kaznu dosudio u zakonom propisanom minimumu.

Sud prema Tomislavu nije izrekao predloženu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom jer nije osuđivan te je sud uvjerenja da bi zaštitna mjera bila prekomjerni teret koji bi ugrozio radno mjesto okrivljenika, a time i egzistenciju”, ističe sutkinja u presudi.

Tomislav, inače, živi na zagrebačkom području, a kolega koji ga je prijavio službenik je policijske postaje u Slunju.


Tagovi: POLICAJAC POLICAJAC PRETJECAO PREKRšAJ PRESUDA SLUNJ ZEBRA

NEDAVNO OBJAVLJENO