Policajac pretjecao kolege preko pune crte u zavoju pa ga naganjali pod rotirkama

Objavljeno, 04. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Željko (57) proglašen je krivim i osuđen zbog neobičnih prometnih prekršaja koje je počinio u ožujku oko 21 sat na dionici državne ceste između Ozlja i Karlovca.

“Dolaskom u naselje Mahićno izvršio je preticanje službenog policijskog vozila 050-403, na dijelu kolnika gdje je to zabranjeno, jer je izvedena puna središnja razdjelna crta u zavoju gdje je preglednost ceste nedovoljna.

Nakon pretjecanja nije postupio po naredbi policije izraženoj pomoću svjetlosnih i zvučnih signala na službenom policijskom vozilu koje se kretalo iza njega te se nije zaustavio, već se nastavio kretati u smjeru Karlovca”, navodi se u presudi.

Na suđenju se ispostavilo kako je Željko kolega policajcima koji su ga prijavili. Odnosno da je radio u prometnoj policiji te je nedavno umirovljen.

Bili su prespori

“Naišao sam te noći na policijsko kombi vozilo koje se kretalo iznimno sporo. Sada sam umirovljeni djelatnik policije, a kao prometni policajac svakodnevno sam bio na toj relaciji. Prethodno sam provjerio preglednost ispred kombija, iza sebe i u mrtvom kutu te ga pretekao.

Bila je noć, ali znam da u blizini nema pješačkih prijelaza pa nikoga nisam ugrozio. Moram reći kako se vozilo djelatnika policije kretalo izrazito sporo i stvorena je kolona te nitko od drugih vozača se upravo zbog službenog vozila nije usudio pretjecati. Ja sam to ipak učinio.

Tada sam nastavio voziti brzinom ograničenja u naselju, ali nakon nekog trenutka, i to ne odmah, upalila su se signalna svjetla na kombiju koji je ubrzao. Uopće mi nije palo na pamet da to policijsko vozilo slijedi baš mene i to je jedini razlog zašto se nisam odmah zaustavio”, ispričao je Željko.

Sutkinja ga je ovih dana ipak proglasila krivim i kaznila s ukupno 2000 kuna te 200 kuna troškova prekršajnog postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Tagovi: KARLOVAC POLICAJAC PRETJECAO POLICIJU PUNA CRTA ROTIRKE

NEDAVNO OBJAVLJENO