NAPISAO IM JE 0,0 PROMILA

Policajac osuđen jer je lažirao ispitivanje alkoholiziranosti nakon nesreće

Objavljeno, 17. ožujka 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Policajac Siniša Pintarić (48) pravomoćno je osuđen na deset mjeseci uvjetnog zatvora jer je lažirao izvještaj o alkoholiziranosti vozača nakon prometne nesreće.

On je potkraj siječnja ove godine bio uhićen te zadržan dva tjedna u istražnom zatvoru. Sve je priznao i odrekao se prava žalbe, pa je presuda odmah postala pravomoćna.

Sve se odigralo još u ožujku 2015. godine i nije poznato kako je i zašto nedjelo otkriveno tek nakon gotovo pet godina. Očito je netko od sudionika nesreće ili kolega policajaca tek sad odlučio progovoriti.

Prometni policajac obavljao je oko 15 sati službene radnje na mjestu nesreće u Glavnoj ulici u Dunjkovcu između Nedelišća i Čakovca. Za sudionike nesreće, vozače Biserku i Nikolu, naveo je kako je obavio ispitivanje prisutnosti alkohola u organizmu.

U izvještaju naveo je da je oboje napuhalo 0,0 promila. No, tek se ove godine ispostavilo kako Pintarić vozačima uopće nije dao puhati u uređaj, pa nije poznato jesu li bili pod utjecajem alkohola.

Ekspresno je uhićen i promptno pravomoćno osuđen na deset mjeseci uvjetnog zatvora. Pintarić je danas umirovljenik i prima oko 3800 kuna policijske mirovine.


Tagovi: ALKOHOL CAKOVEC NESRECA OSUđEN POLICAJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO