Šef policije od poznanika posudio hrpu novca pa otišao u Njemačku

Objavljeno, 24. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši rukovoditelj u Policijskoj upravi pravomoćno je oslobođen optužbe za prijevaru više osoba od kojih je posuđivao novac pa im ga godinama nije vraćao.

Na nepravomoćnu oslobađajuću presudu žalilo se Općinsko državno odvjetništvo tvrdeći da neke dugove nije vratio već deset godina, a počeo je vraćati tek kad je osuđen u jednom slučaju u kojem je pod prijetnjom zatvora morao vratiti 35.000 eura.

Županijski sud potvrdio je oslobađajuću presudu jer, prema tom tumačenju, policajac nije postupao s prijevarnom namjerom, a u njegovu korist svjedočile su i osobe koje su mu posuđivale novac. Slučaj o kojem se naveliko pričalo u virovitičkom kraju počeo se rasplitati kad je protiv poznatog policijskog službenika bila podignuta kaznena prijava zbog sumnje u prijevaru.

Vrlo brzo nakon toga MUP je pokrenuo stegovni postupak protiv njega te je ostao bez posla. Tijekom suđenja policijski se operativac branio kako je posuđeni novac mislio odmah vratiti, ali je zapao u financijske teškoće pa to nije mogao. Na koncu je zbog svega s obitelji otišao u Njemačku, pa je od zarade počeo vraćati sve dugove.

Tužitelji su, međutim, cijelo vrijeme tvrdili kako je postupao s prijevarnom namjerom jer je zbog prezaduženosti znao kako novac neće moći vratiti, a konkretne je korake počeo poduzimati tek kad mu je pravomoćnom presudom u jednoj tužbi zaprijetio zatvor.

No, Županijski sud smatra kako ničim nije dokazano da je policajac želio prevariti osobe od kojih je posuđivao veće iznose. Tome u prilog, kažu, ide i činjenica da se preselio u Njemačku samo kako bi se izvukao iz financijskoga gliba.

Osim toga, stoji u pravomoćnoj presudi, oštećenici su bili policajčevi bliski prijatelji koji su svjedočili kako su mu time samo pomagali da prebrodi materijalne teškoće.


Tagovi: POLICAJAC POSUDIO NOVAC PRESUDA PRIJEVARA šEF POLICIJE VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO