OPĆI KAOS NAKON PROMETNE NESREĆE

Policajac napao kolege nakon što mu je dijete teško stradalo u prometnoj

Objavljeno, 01. srpnja 2020. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / DANICA.HR / Fotografija nema nikakve veze s tekstom i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Pravi kaos nastao je nakon što je mladić (20) vozilom oko 22 sata naletio na dvoje djece koja su prelazila ulicu teško ih ozlijedivši.

Teška nesreća dogodila se u zagrebačkim Remetama, a dok su policajci obavljali očevid na mjestu nesreće na njih je nasrnuo otac (39) ozlijeđenog djeteta, inače policajac koji je bio izvan službe.

Na teren je odmah upućena interventna policija koja ga je uspjela svladati i privesti.

“Za vrijeme uporabe sredstava prisile i svladavanja 39-godišnjaka, na policijske službenike je, udarajući ih rukama i nogama, nasrnulo više osoba koje su ih htjele spriječiti u privođenju”, otkrili su iz policije.

Udaljen iz službe

Na koncu, privedeni su policajac i trojica pomagača te su dovedeni na kriminalističko istraživanje. U napadu su ozlijeđena dvojica policijskih službenika, a liječnička pomoć im je pružena u KBC-u Zagreb.  

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, policajac je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka”, navode u PU zagrebačkoj.

Policajac izvan službe osumnjičen je za napad na službenu osobu, a njegovi pomagači, dvojica 39-godišnjaka i 35-godišnjak, za prisilu prema službenoj osobi.


Tagovi: NAPAD NESRECA POLICAJAC

NEDAVNO OBJAVLJENO