IMA ČETIRI POVEZANE TVRTKE

Polančecove turističke i medijske tvrtke ostvarile značajan rast prihoda

Objavljeno, 11. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: FACEBOOK (Polančecov Hotel Barba u Starigradu)
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši Sanaderov potpredsjednik Vlade Damir Polančec godinama je izvan fokusa javnosti nakon brojnih afera koje su mu bili natovarili na pleća.

No, nedavno je opet postao interesantan medijima nakon što se zbog poslovnih obveza nije pojavio na suđenju Sanaderu u aferi INA-MOL. Tada je šira javnosr doznala i za četiri Polančecove tvrtke

Polančec nije došao na suđenje jer je morao hitno otići u svoj Hotel Barba u Starigradu Paklenici, kojeg je prije dvije godine kupio od virovitičkog Tvina. Tamo je bilo Tvinovo radničko odmaralište, a Polančec ga je pretvorio u hotel s dvije zvjezdice.

Polančec danas kao menadžer preko svojeg krovnog poduzeća za poslovno savjetovanje Irikon sa sjedištem u Koprivnici upravlja tvrtkama koje su lani ostvarile oko 6,2 milijuna kuna prihoda. Ukupna dobit Polančecova poslovnog carstva bila je skromna i iznosila je 58.000 kuna.

Četiri Polančecove tvrtke lani su ostvarile značajan rast prihoda
Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade / Foto: Youtube screenshot

Poduzeće Irikon za poslovno savjetovanje i upravljanje Polančec je osnovao u studenom 2010. godine. Lani je ostvarilo 486.000 kuna prihoda i dobit od 7000 kuna.

Preko Irikona Polančec nedugo potom kupuje koprivničku Radio Dravu. Ta je radiopostaja prošle godine poslovala s oko 1,1 milijun kuna ukupnih prihoda, što je rast od otprilike tri posto. Neto dobit iznosila je tek 7000 kuna.

Irikon je vlasnik i koprivničke turističke agencije Niba tours, najpropulzivnijeg Polančecova biznisa. Niba je prošle godine ostvarila ukupne prihode od 3,9 milijuna kuna uz rast od gotovo 30 posto. Dobit je pak iznosila 23.000 kuna.

Na koncu, Niba tours osnivač je poduzeća Barba Bruno iz Koprivnice koje je prije dvije godine od Tvina kupilo Hotel Barbu u Starigradu. Barba Bruno lani je ostvario 747.000 kuna prihoda uz rast od čak 52 posto. No, i Hotel Barba ima skromnu dobit od tek 21.000 kuna.

Od četiri Polančecove tvrtke, dakle, najbrže rastuće su one koje se bave turizmom.


Tagovi: DAMIR POLANčEC HOTEL BARBA IRIKON TVRTKE

NEDAVNO OBJAVLJENO